DTM: Rast wint in Imola

René Rast is terug in de DTM! Na een onderbreking van een jaar in het seizoen 2021 en een eerste podiumplaats op de Lausitzring, behaalde de drievoudige kampioen zijn eerste racezege na 587 dagen op Imola.

Destijds, in november 2020, pakte de Duitser zijn derde titeloverwinning op Hockenheim. In de Italiaanse hitte met temperaturen van ruim boven de 30 graden hield de ABT Audi-coureur het hoofd koel en behaalde hij een overwinning van licht tot vlag. De tweede plaats ging naar collega Audi-coureur Nico Müller van Team Rosberg, Mirko Bortolotti (GRT Lamborghini) eindigde op de derde plaats. Vlak voor het einde van de race haalde de Italiaan Thomas Preining in, waarmee hij de eerste podiumplaats voor Porsche, de coureur en KÜS Team Bernhard in de DTM verhinderde.

Uiteraard was Rast dolblij: “Overweldigend! Het was gewoon een perfecte race: de start, de pitstop, de race, alles verliep soepel. Het was heel, heel heet, je moet de hele tijd vechten in de auto.” Ook Bortolotti was meer dan tevreden: “Absoluut ongelooflijk. De strategie om lang buiten te blijven en tegen het einde aan te vallen met verse banden werkte perfect. Grote dank aan het team!”

In het rijdersklassement blijft Sheldon van der Linde (Schubert BMW) aan de leiding met 70 punten, maar scoorde nog steeds vier punten door als tweede te eindigen achter Marco Wittmann (GER), de best geplaatste BMW-coureur. Zijn marge op Bortolotti werd echter teruggebracht tot drie punten. Müller staat derde in het klassement met 58 punten, de volgende is nu Rast die al 49 punten heeft.

DTM Imola 2022,

De race in verzengende hitte in Imola vereiste alles van de coureurs en hun machines. Daarbij wist Rast bij de start vooraan te blijven en het vervolgens ondanks de temperaturen koel te houden. Timo Glock had ondertussen pech tijdens zijn DTM-comeback: de gastrijder van het Ceccato Racing BMW-team moest zijn beschadigde BMW M4 parkeren na contact in de openingsronde waaraan hij geen schuld had.

Naarmate de race vorderde, was het vooral Bortolotti die de aandacht trok. Als gevolg van een gridstraf werd de GRT-coureur gedwongen vanaf de 16e plaats te starten. Hij wist zich terug op te werken naar het voorste deel van het peloton met een perfecte strategie en inhaalmanoeuvres zonder compromissen, waardoor Lamborghini op het podium eindigde. Voor Ferrari ging het in de thuisrace minder goed: Nick Cassidy werd 14e met de AlphaTauri AF Corse-auto, Felipe Fraga stopte met de Red Bull AF Corse-inzending. De best geplaatste Mercedes-AMG-coureur was Maro Engel van het GruppeM-team, die nog steeds één punt scoorde door als tiende te eindigen.

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!