DTM: René Rast behaalt zijn eerste overwinning van het seizoen, Audi domineert het hele weekend

René Rast wint de tweede race tijdens het DTM-weekend in Spa-Francorchamps, Müller en Frijns vervolledigen het podium. Opnieuw wordt de hele top-vijf ingekleurd met de vier ringen uit Ingolstadt.

Rast kreeg de overwinning niet zomaar kado, de Duitser vertrok vanop de pole en nam de leiding van bij de start in handen. Maar Robin Frijns was minder goed weg, nog voor de eerste bocht kwam Nico Müller aan hem voorbij. Mike Rockenfeller was intussen opgeschoven naar positie vier waardoor Sheldon van der Linde, de beste BMW-rijder, terugzakte naar de vijfde plaats.

Rast, Müller en Frijns lopen in de openingsfase van de wedstrijd langzaam weg van hun achtervolgers. In de vierde ronde besluit Müller een aanval in te zetten op Rast, nog voor Les Combes weet hij te passeren en de leiding over te nemen. Beide heren blijven een mooi gevecht leveren tot aan de finish. Maar het was uiteindelijk Rast die in de 21ste ronde aansluiting vond tegen de achterbumper van Müller en een inhaalmanoeuvre plaats bij Les Combes op de Zwitser. De regerende kampioen weet Müller achter zich te houden en behaalt zo zijn eerste overwinning van het jaar, Frijns komt uiteindelijk na 5,3 seconden als derde over de meet. Green en Rockenfeller voltooien de Audi-top-vijf, met Sheldon van der Linde als best geplaatste BMW-rijder op de zesde positie.

 René Rast

“Het was een veeleisende race. Ik nam een erg goede start, de auto was veel beter dan gisteren. Nico was erg sterk in zijn eerste stint en Robin ook. In de tweede stint zat ik in hetzelfde tempo als Nico en kon ik hem passeren. Ik wist dat hij in de laatste ronde een poging zou wagen en daar heb ik me op voorbereid. Het was geen perfect weekend, maar het beste is dat we gisteren hebben gezien wat niet optimaal was. We hebben het veranderd en het werkte.”

Nico Müller neemt de leiding in handen in het kampioenschap met 46 punten, zeven punten verschil met Rast en 16 op Green. Over twee weken vindt de volgende manche van de DTM plaats op de Laustizring van 14 tot 16 augustus.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...

Lynk & Co Cyan Racing onthult kleurstelling en nummers TCR World Tour 2023

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn livery en racenummers onthuld voor het eerste TCR World Tour seizoen waarin het team vier nieuwe generatie...
error: Content is protected !!