DTM: René Rast oppermachtig, poleposition voor race 2

Regerend kampioen René Rast laat duidelijk zien waarom hij vorig jaar tot kampioen gekroond werd in de DTM, door zelfs niet eens een foutloos parcour af te leggen claimde hij de poleposition voor race 2 van zondag. De overmacht van Audi was deze keer wat minder dan zaterdag, maar toch nog goed voor de eerste drie plaatsen op de startgrid.

Opnieuw zag het er naar uit dat Robin Frijns de snelste ronde zou claimen, halfweg had hij een comfortabele vier tiende voordeel ten opzichte van teamgenoot Nico Müller, gevolgd door Rast, Green en Van der Linde als beste BMW. Rast was duidelijk langzamer in de tweede sector en met nog maar vijf minuten op de klok wist de Duister wat hem te doen stond.

De omloop lag er duidelijk sneller bij dan gisteren, hierdoor verbeterden de meeste coureurs hun persoonlijke records nog eens in de laatste fase van kwalificatie 2. Maar het was titelverdediger Rast die de poleposition zou claimen met een tijd van 2.04.199. Met deze tijd was hij maar liefst 0.285 seconden sneller dan Frijns en bijna zes tienden beter dan Müller.

Sheldon Van der Linde was opnieuw de snelste voor BMW Motorsport op de vierde positie, 0,788 seconden langzamer dan Rast, gevolgd door teamgenoot Philipp Eng en Timo Glock van Team RMG.

Robert Kubica van Team ART Grand Prix kon ook vandaag niet verder geraken dan slechts een 12e tijd, dikke twee seconden langzamer dan de pole. Ook voor WRT zat er met Fabio Scherer niet meer in dan de 14e plaats, 2,4 seconden achter Rast. Ferdinand Habsburg kon dit keer wel deelnemen aan de sessie nadat de WRT-monteurs zijn Audi RS 5 DTM hadden gerepareerd na zijn crash van zaterdag. De Oostenrijker sloot de sessie wel af zonder een geldige rondetijd vanwege verschillende overschrijdingen van de baanlimieten.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!