DTM: René Rast verliest zege op Spa, Nico Müller uitgeroepen tot nieuwe winnaar

Nico Müller gepromoveerd tot winnaar van de tweede race op zondag in Spa-Francorchamps (01–02 augustus). René Rast werd zondag tijdens de seizoensopener twee weken geleden uitgeroepen tot winnaar van de race maar krijgt nu dus een tijdstraf opgelegd.

Volgens onderzoek door de Deutscher Motor Sport Bund (DMSB) van de voertuiggegevens had Rast het push-to-pass-systeem twee keer geactiveerd tijdens de race op zondag in Spa. Het is niet toegelaten om dit systeem te gebruiken wanneer men de leiding heeft tijdens de race. De week na de race wordt de data steeds nagekeken ter verificatie, daardoor kwam de inbreuk aan het licht. Vervolgens kreeg Rast een tijdstraf van tien seconden ter vervanging van een pitstopstraf. Als gevolg daarvan zakt titelverdediger Rast naar de derde plaats in het klassement, achter zijn collega-Audi-coureurs Nico Müller en Robin Frijns.

Nico Müller is nu niet alleen winnaar van de twee races op Spa-Francorchamps, hij start ook als nieuwe leider in het kampioenschap dit weekend op de Lausitzring. Zowel Nico Müller als René Rast behoren tot de grote favorieten voor de twee overwinningen in het prestigieuze duel Audi tegen BMW. Zowel op zaterdag als op zondag start de race om 13.30u. en kan live worden gevolgd op het streamingportaal grid.dtm.com.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!