DTM: Ricardo Feller claimt eerste zege

Actie, veel inhalen en aan het einde van de wedstrijd twee nieuwe gezichten op het DTM-podium: de 22-jarige Zwitser Ricardo Feller claimde de eerste overwinning van zijn nog jonge DTM-carrière. Na de overwinning van René Rast op zaterdag was het de tweede overwinning voor het ABT Sportsline Audi-team in Imola. Dev Gore eindigde als tweede met de Rosberg Audi en behaalde het allereerste podiumresultaat voor een Amerikaanse coureur in de lange geschiedenis van de DTM. Marco Wittmann eindigde als derde met de Walkenhorst BMW, nadat hij enkele bochten voor de finish Lucas Auer in de WINWARD Mercedes-AMG had ingehaald in de strijd om het laatste podiumplaats.

Nadat hij zijn eerste poleposition in de kwalificatie had veiliggesteld, was Feller duidelijk zeer tevreden na zijn overwinning in de hitte: “Dit voelt gewoon heel goed. Na de herstart wist ik niet of het genoeg zou zijn, maar ik heb gewoon alles gegeven wat ik had.” Ook de coureur op de tweede plaats was dolblij: “Dit is echt gaaf! Mijn team heeft alles goed gedaan tijdens de safety car-fase, ik was alleen bezorgd of de banden het zouden volhouden”, meldde Gore. “Ik ben de eerste Amerikaan op het DTM-podium, dat maakt me echt trots.”

Ricardo Feller – DTM Imola 2022

In het kampioenschap breidde Sheldon van der Linde zijn voorsprong uit door zondag als vijfde te finishen. Met 80 punten heeft de BMW-coureur van Schubert Motorsport nu twaalf punten voorsprong op Mirko Bortolotti, die met de GRT Lamborghini nog één punt scoorde door als tiende te eindigen. Derde in het klassement van de DTM-coureurs is Nico Müller (Rosberg Audi) met 62 punten, de volgende zijn Auer en Rast. De racewinnaar van zaterdag moest vanwege een lekke band vroegtijdig uit de race op zondag stappen.

Tijdens de openingsfase van de race was er al veel actie met de safety car die werd ingezet na botsingen tussen Maximilian Buhk (Mücke Mercedes-AMG) en Laurens Vanthoor (SSR Performance Porsche) en tussen Thomas Preining (KÜS Porsche) en Rolf Ineichen (GRT Lamborghini). Bijna alle teams maakten van de gelegenheid gebruik om banden te wisselen en het Rosberg-team behoorde tot de slimste in dit proces, waardoor Dev Gore de beslissende vooruitgang kon boeken.

Dev Gore – Foto: Gruppe C Photography

Ook de herstart zat vol actie. Opnieuw werd Felipe Fraga getroffen. De Braziliaan startte vanaf de tweede plaats en moest na contact zijn Red Bull AF Corse Ferrari parkeren. Daarna ontvouwden zich verschillende vermakelijke positiegevechten, waarin de DTM-coureurs van wereldklasse hun vaardigheden bewezen. Vooral het duel tussen Wittmann en Auer om de derde plaats hield de fans op de been tot de geblokte vlag uit was. Met de Ceccato Racing BMW maakte gastrijder Timo Glock ook duidelijk dat hij niets van zijn kwaliteiten had verloren en net de top tien misliep door als elfde te eindigen.

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!