DTM: Robin Frijns pakt de eerste poleposition van het jaar

Audi Sport Team Abt Sportsline-coureur Robin Frijns claimt de eerste poleposition voor de DTM-seizoensopener in Spa-Francorchamps na een hectische kwalificatiesessie. Het asfalt was nog niet volledig droog tijdens de 20 minuten durende kwalificatiesessie.

De Nederlandse Audi-coureur was met een tijd van 2.05.625 sneller dan zijn merkgenoten Nico Müller en René Rast. Het hele front is voor Audi, want de fabrikant uit Ingolstadt bezet de eerste vier plaatsen op de startgrid in de Belgische Ardennen.

Sheldon van der Linde was de beste coureur voor BMW Motorsport en moest tevreden zijn met een vijfde plaats, gevolgd met zes tiende door Timo Glock van BMW Team RMG. 

Robert Kubica van ART Grand Prix kwam niet verder dan een de 14e plaats, 2,2 seconden trager dan Frijns. Voor Ferdinand Habsburg kon het weekend niet slechter starten, zijn Audi RS 5 DTM raakte niet klaar voor de kwalificatie na een crash eerder tijdens de vrije trainingsessie. Het team van de Oostenrijker proberen nog om de wagen klaar te krijgen tegen de start van de wedstrijd. De lichten zullen op groen springen voor Race 1 om 13:30 uur.

De fans kunnen de DTM online volgen via deze link  grid.dtm.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!