DTM: Robin Frijns pakt de eerste poleposition van het jaar

Audi Sport Team Abt Sportsline-coureur Robin Frijns claimt de eerste poleposition voor de DTM-seizoensopener in Spa-Francorchamps na een hectische kwalificatiesessie. Het asfalt was nog niet volledig droog tijdens de 20 minuten durende kwalificatiesessie.

De Nederlandse Audi-coureur was met een tijd van 2.05.625 sneller dan zijn merkgenoten Nico Müller en René Rast. Het hele front is voor Audi, want de fabrikant uit Ingolstadt bezet de eerste vier plaatsen op de startgrid in de Belgische Ardennen.

Sheldon van der Linde was de beste coureur voor BMW Motorsport en moest tevreden zijn met een vijfde plaats, gevolgd met zes tiende door Timo Glock van BMW Team RMG. 

Robert Kubica van ART Grand Prix kwam niet verder dan een de 14e plaats, 2,2 seconden trager dan Frijns. Voor Ferdinand Habsburg kon het weekend niet slechter starten, zijn Audi RS 5 DTM raakte niet klaar voor de kwalificatie na een crash eerder tijdens de vrije trainingsessie. Het team van de Oostenrijker proberen nog om de wagen klaar te krijgen tegen de start van de wedstrijd. De lichten zullen op groen springen voor Race 1 om 13:30 uur.

De fans kunnen de DTM online volgen via deze link  grid.dtm.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Karting: Thibaut Ramaekers wint in Valencia

Thibaut Ramaekers heeft de eerste finale van het CIK-FIA 2023 Europees Kampioenschap OK-Junior gewonnen in Valencia en dat is een fantastische prestatie. Twee weken...

Een… champagnedouche voor Milo Socardenne!

Lorenzo Donniacuo, Timo Van Impe en Kevin Caprasse (#280 Milo Socardenne) hebben een onbetwistbare overwinning behaald tijdens de eerste wedstrijd van de Fun Cup...

12H MUGELLO: Haas RT wint voor Saintéloc Junior Team

Haas RT heeft zijn eerste overwinning in de 24H SERIES powered by Hankook behaald tijdens de Hankook 12H MUGELLO van dit weekend. Mathieu Detry,...
error: Content is protected !!