DTM: Robin Frijns pakt de eerste poleposition van het jaar

Audi Sport Team Abt Sportsline-coureur Robin Frijns claimt de eerste poleposition voor de DTM-seizoensopener in Spa-Francorchamps na een hectische kwalificatiesessie. Het asfalt was nog niet volledig droog tijdens de 20 minuten durende kwalificatiesessie.

De Nederlandse Audi-coureur was met een tijd van 2.05.625 sneller dan zijn merkgenoten Nico Müller en René Rast. Het hele front is voor Audi, want de fabrikant uit Ingolstadt bezet de eerste vier plaatsen op de startgrid in de Belgische Ardennen.

Sheldon van der Linde was de beste coureur voor BMW Motorsport en moest tevreden zijn met een vijfde plaats, gevolgd met zes tiende door Timo Glock van BMW Team RMG. 

Robert Kubica van ART Grand Prix kwam niet verder dan een de 14e plaats, 2,2 seconden trager dan Frijns. Voor Ferdinand Habsburg kon het weekend niet slechter starten, zijn Audi RS 5 DTM raakte niet klaar voor de kwalificatie na een crash eerder tijdens de vrije trainingsessie. Het team van de Oostenrijker proberen nog om de wagen klaar te krijgen tegen de start van de wedstrijd. De lichten zullen op groen springen voor Race 1 om 13:30 uur.

De fans kunnen de DTM online volgen via deze link  grid.dtm.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Spa 12H: CP Racing wint zijn laatste race, Red Ant Racing pakt 1 en 2 in de 992-klasse

CP Racing behaalde een glansrijke overwinning in hun laatste optreden tijdens de 12 uren van Spa, terwijl Red Ant Racing de 992-klasse domineerde door...

Spa 12H: Herberth Motorsport bovenaan op zaterdag, Red Ant Racing 1 en 2 in de 992-klasse

In het eerste deel van de Hankook 12H Spa-Francorchamps, gehouden onder uitdagende weersomstandigheden met hagel, sneeuw, wisselende neerslag en zelfs zon, heeft Herberth Motorsport...

DTM Track Safari ook in 2024

De ultieme motorsportervaring wacht op je: de DTM Track Safari belooft een onvergetelijke belevenis. Voor twee ronden word je meegenomen over het circuit in...
error: Content is protected !!