DTM: Seizoensopener Spa-Francorchamps, 18 wagens aan de start in nieuwe DTM Trophy

Voor het eerst sinds 2005 heeft de populairste raceserie van Europa een meeting op het legendarische circuit in de Ardennen. Maar op de een of andere manier is het allemaal een beetje vreemd in Spa-Francorchamps: de racetrailers van de DTM-teams, de DTM Trophy en de BOSS GP Series die dit weekend ook racen, staan ​​mooi opgesteld in de paddock, maar er zijn nauwelijks mensen. Afstand nemen van elkaar is de nieuwe norm geworden en het aantal mensen ter plaatse is tot een minimum beperkt, conform de regelgeving. 

Maar het belangrijkste is echter dat er opnieuw geracet zal worden, alleen jammer dat alles achter gesloten deuren moet plaatsvinden vanwege Covid-19. De coureurs hebben tijdens de officiële persconferentie op vrijdagmiddag duidelijk aangegeven dat ze er enorm naar uitkijken om terug te kunnen racen.

René Rast herinnerde zich hoe hij in 2005 al op het circuit van Spa-Francorchamps reed in de ADAC Volkswagen Polo Cup, die destijds op de supportfactuur van de DTM stond. “Nu kijk ik ernaar uit om hier in een DTM-auto te rijden”, zei hij. De beroemde ‘Eau Rouge’-bocht is een bijzonder gespreksonderwerp onder de coureurs, zoals Marco Wittmann onthulde: “Er zijn al weddenschappen geplaatst over wie de bocht vlak in de eerste push-ronde in de vrije training zal nemen.”  Ferdinand Habsburg kijkt ondertussen uit naar de thuisronde voor zijn team WRT: “Het team heeft hier ontzettend veel ervaring op het circuit die ons hopelijk zal helpen.”

De eerste wagens van de DTM zullen vandaag om 9:00 uur de spits afbijten tijdens een eerste vrije trainingssessie. Vervolgens zal vanaf 10:55 uur de startopstelling voor de race bepaald worden in de kwalificatie. De race begint zoals gewoonlijk om 13:30 uur. Vanaf 15:15 uur zal de eerste race van de nieuwe DTM Trophy verreden worden, dankzij de stream op het nieuwe OTT-platform DTM Grid (grid.dtm.com) kunnen alle fans de actie live vanuit hun huiskamer bekijken.

DTM TROPHY

De startlichten worden groen voor de jonge race-generatie: dit weekend debuteert de DTM Trophy op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Op de grid: 18 coureurs, voor het volledige seizoen ingeschreven door 13 teams, met auto’s van zes verschillende fabrikanten. Zowel op zaterdag als op zondag om 15:15 uur start de DTM Trophy direct na de DTM races. Fans kunnen de actie op de livestream volgen op het nieuwe OTT-platform DTM Grid.

Merken zoals Audi, BMW, KTM, Mercedes-AMG, Porsche en Toyota zullen allemaal vertegenwoordigd zijn op de grid, wat voor een eerste seizoen van de DTM Trophy heel wat variatie brengt op het asfalt. Het deelnemersveld is echt internationaal en omvat chauffeurs uit zeven verschillende landen. De oudste bestuurder die in de auto stapt, is de 36-jarige ex-DTM-professional Peter Terting. David Serban mag zich dan weer de jongste deelnemer noemen, 16 jaar oud. In totaal zijn acht coureurs geboren in 1998 of daarna en komen daarom in aanmerking om punten te scoren voor de aparte junior ranking van de DTM Trophy.

De meeste coureurs hebben al heel wat overwinningen en titels behaald in andere GT-series of one-make competities. Nu staan ​​ze tegenover elkaar in de DTM Trophy. Het slimme en individueel ontwikkelde ‘balance of performance’ systeem, waarbij de voertuigkenmerken van de verschillende GT-wagens wetenschappelijk werden vergeleken, zorgt voor gelijke kansen. Daarbij zijn ook enkele parameters in aanmerking genomen die alleen in de DTM Trophy worden meegenomen, zoals de aerodynamica of het zwaartepunt. Al deze elementen samen beloven een spannende competitie over zes raceweekends voor dit seizoen. Twee races van elk 30 minuten, zonder pitstops en geen rijderswissels, sprintraces waar enkel tegen elkaar gereden zal worden.

Christoph Esser, teambaas PROsport

“De inspanning die we geleverd hebben om de BoP te bepalen is enorm en erg professioneel. In sommige series zijn in-house ontwikkelingen als onze Porsche in de eerste plaats niet meer gewenst. Daarom is de DTM Trophy precies wat we nodig hebben, we voelen ons hier erg welkom.”

 Michael Teichmann, teambaas Teichmann Racing

“De eigen BoP van de DTM Trophy stelt ons in staat om met de auto aan verschillende raceseries deel te nemen, zonder deze elke keer volledig te hoeven veranderen. Dat maakt de DTM Trophy voor ons erg interessant, want we rijden de auto’s bijvoorbeeld ook in uithoudingsraces. Ik zie ons in de loop van het seizoen meer auto’s in de DTM Trophy plaatsen, want hier hebben we niet elke week een week nodig om ze aan te passen en vervolgens alle aanpassingen weer uit te voeren.”

Jan Philipp Springob, coureur, SUPERDRINK van BREMOTION

“Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging. De races worden gereden zonder pitstops, dus ik zal voor het eerst alleen rijden en ik hoef geen compromissen te sluiten wat betreft racestrategie en auto-instellingen. Mijn doel is een resultaat in de top-drie van het kampioenschap.”  

 Ben Tuck, coureur, Walkenhorst Motorsport

“Uiteraard ben ik verheugd dat ik mijn relatie met Walkenhorst en BMW kan voortzetten als we deelnemen aan de DTM Trophy van dit jaar. Ik denk dat Walkenhorst de ervaring en inzet heeft om van het seizoen een succes te maken, en ik denk dat we sterk zullen samenwerken. Ik voel me al helemaal op mijn gemak in het rijden met de BMW M4, op enkele van de meest iconische en populaire circuits in Europa, is zowel een enorme uitdaging als een enorme sensatie. Ik kijk er echt naar uit.”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!