DTM: SSR Performance brengt twee Porsches aan de start van 2022

In 2022 zal ook Porsche een vaste starter worden in de DTM. SSR Performance heeft twee Porsche 911.2 GT3 R’s ingeschreven voor het komende seizoen, de auto’s in groen-zwarte kleurstelling krijgen de startnummers 92 en 94. Het team uit München maakt de coureurs van de twee Porsches in een later stadium bekend.

SSR is eigenlijk een exclusieve auto-onderneming gericht op sport- en klassieke auto’s van alle merken, met het hoofdkantoor in München. In 2020 kwam het jonge team voor het eerst aan de start in de ADAC GT Masters voor een volledig seizoen, waar het meteen de titel won met Christian Engelhardt en Michael Ammermüller. De beslissing om aan te treden in de DTM was een gevolg van de sterke gastdeelname van het team op de Nürburgring. Het was de allereerste deelname van een Porsche in de DTM-geschiedenis, waarin Michael Ammermüller onder meer het potentieel van de 911 kon demonstreren met een startopstelling op de tweede rij.

ADAC GT Masters 2021 Nürburgring

“Voor ons jonge bedrijf is de start in de DTM van groot belang,” laat Stefan Schlund weten, directeur van SSR Performance GmbH. “Daarom was het bijzonder belangrijk voor ons om een ​​competitieve line-up te krijgen met twee auto’s op de grid. Ik denk dat de komende weken en maanden erg spannend zullen zijn. Er wacht ons nog veel werk voor de start van het seizoen in Portimão, maar we kijken uit naar de nieuwe uitdagingen.”

ADAC GT Masters 2021 Hockenheim

“Porsche is een legendarisch sportwagenmerk, SSR Performance schittert al als jong team met opmerkelijke titels. Samen zullen ze het concurrentieniveau in de DTM en de aantrekkingskracht voor de fans verhogen,” aldus ITR-directeur Benedikt Böhme. Naast Ferrari, Lamborghini, Mercedes-AMG maar ook Audi en BMW wordt Porsche het zesde merk dat zal meestrijden voor de titel van 2022.  Maar ook McLaren en Aston Martin zijn nog niet afgeschreven en worden nog steeds als ernstige kandidaten beschouwd. Zoveel verschillende merken op de grid werden voor het laatst gezien in de DTM in de jaren tachtig. “Porsche in DTM: wat dat betekent, hebben we tijdens de gastdeelname in de Eifel al gevoeld. Porsche straalt een enorme fascinatie uit. En in de kortst mogelijke tijd heeft SSR Performance zich gevestigd bij de sterkste GT-teams. Dat verdient enorm veel respect en legt de lat voor de DTM van 2022 nog hoger voor iedereen”, zegt Frederic Elsner, director event & operations, ITR.

(c) DTM

Op de nieuwe kalender van de DTM staan ​​minimaal acht raceweekenden met twee races van elk 50 minuten plus één ronde. Portimão in Portugal zal voor de eerste keer de seizoensopener van 29 april tot 1 mei op gang mogen schieten.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!