DTM-testdagen op Hockenheim en de Lausitzring

De DTM begint het seizoen 2021 met de eerste officiële testsessies op Hockenheim en de Lausitzring. In de gezamenlijke voorbereiding op de seizoensstart, die zal plaatsvinden op het Italiaanse circuit van Monza op 18-20 juni 2021, nemen de DTM-teams het voor het eerst tegen elkaar op in de Hockenheimring op 7 en 8 april 2021. De tweede test volgt op de Lausitzring van 4-6 mei 2021. De kalender voor het seizoen 2021 bestaat uit acht raceweekenden in Duitsland en het nabijgelegen buitenland. De late seizoensstart in het midden van het jaar moet ook de kans vergroten om weer toeschouwers ter plaatse te kunnen toelaten.

Frederic Elsner, director event bij de DTM- koepelorganisatie ITR: “In het nieuwe seizoen blijft de DTM trouw aan zijn DNA: een sprintrace-format, professionele coureurs zonder coureurswisselingen, een verplichte pitstop, uitzendingen met een groot bereik op zaterdag en zondag vanaf 13.00 uur door onze tv-partner za.1. Nieuw zijn de gewijzigde technische voorschriften die eindelijk weer de langverwachte merkvariant garanderen.”

De GT-sportwagens uit de junior raceserie de DTM Trophy zullen hun officiële pre-season tests samen met de DTM afronden op Hockenheim (7-8 april) en de Lausitzring (4-6 mei). In het eerste seizoen 2020 bleken de junior raceseries al succesvol te zijn met een aantrekkelijke merkvariatie en voor het seizoen 2021 wekt ze ook veel interesse van ambitieuze jonge coureurs die hun vaardigheden tonen op het DTM-podium en zich zo profileren voor de raceserie. Ben Green, die in 2020 met een BMW M4 reed voor FK Performance Motorsport en het seizoen afsloot als de best geplaatste junior-coureur, kwalificeerde zich voor een testsessie met een DTM-auto die hij de komende maanden moet afronden. Met deze prijs heeft hij nu de mogelijkheid om zich te profileren in de setting van gerenommeerde teams en fabrikanten.

Tijdens de laatste testweek in de regio Lausitz zal de nieuwe BMW M2 Cup op 7 mei 2021 ook officieel voor het eerst op de testbaan verschijnen. In 2021 en 2022 zal de BMW M2 Cup exclusief op het voorprogramma van de DTM pronken. Als een andere belangrijke hoeksteen in de ondersteuning van jonge coureurs, zal de nieuwe one-make-serie in de toekomst een springplank zijn naar de DTM Trophy voor jonge coureurs, waardoor ze de kans krijgen om hun talent te bewijzen in de setting van de populaire raceserie. 

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!