DTM Trophy: Ben Tuck wint allereerste race in Spa-Francorchamps

Ben Tuck domineert de allereerste race van de DTM Trophy van start tot finish, eerder op de dag was hij al de snelste coureur tijdens de vrije training en de kwalificatie in zijn Walkenhorst Motorsport BMW M4. Tim Heinemann (HP Racing International Mercedes-AMG) en Max Koebolt (Walkenhorst Motorsport BMW M4) ronden de top drie af in de Belgische Ardennen.

Het eerste startschot van de DTM Trophy vond plaats bij uitstekend zomerweer, Ben Tuck had de pole veroverd en leidde het hele deelnemersveld naar de haarspeldbocht bij La Source na een rollende start. Er werden in totaal 12 ronden afgelegd tijdens de 30 minuten durende race. Enkel Max Koebolt liep lichte schade op aan zijn wagen tijdens de race door een aanvaring, waarna hij niet meer in staat was om de Mercedes-AMG van Tim Heinemann te passeren en genoegen moest nemen met het brons. Jan Kisiel werd vierde met de Leipert Motorsport Mercedes, Felix Hirsiger was de best geplaatste Junior-coureur, vijfde overall met de Allied Racing Porsche.

Ben Tuck

“Mijn team Walkenhorst Motorsport heeft de hele dag gewoon geweldig werk geleverd. Het was aan mij om er het beste uit te halen, wat ik gelukkig ook deed. In het begin had ik een duel met Jan Kisiel dat een beetje lastig was. Daarna ging het erom mijn tegenstanders op afstand te houden. Dankzij de hulp die ik van Jörg Müller kreeg, is het me goed gelukt. ”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Supercup: Jonge coureurs domineren 31e seizoen

Het 31e seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup werd gekenmerkt door opvallende prestaties van jonge coureurs. De 20-jarige Deense Porsche Junior, Bastian Buus,...

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Porsche Carrera Cup Benelux

Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux en verwelkomt Sam Jongejan, de regerend kampioen van de BetCity Mazda MX-5 Cup, als...

De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc...
error: Content is protected !!