DTM Trophy: Ben Tuck wint allereerste race in Spa-Francorchamps

Ben Tuck domineert de allereerste race van de DTM Trophy van start tot finish, eerder op de dag was hij al de snelste coureur tijdens de vrije training en de kwalificatie in zijn Walkenhorst Motorsport BMW M4. Tim Heinemann (HP Racing International Mercedes-AMG) en Max Koebolt (Walkenhorst Motorsport BMW M4) ronden de top drie af in de Belgische Ardennen.

Het eerste startschot van de DTM Trophy vond plaats bij uitstekend zomerweer, Ben Tuck had de pole veroverd en leidde het hele deelnemersveld naar de haarspeldbocht bij La Source na een rollende start. Er werden in totaal 12 ronden afgelegd tijdens de 30 minuten durende race. Enkel Max Koebolt liep lichte schade op aan zijn wagen tijdens de race door een aanvaring, waarna hij niet meer in staat was om de Mercedes-AMG van Tim Heinemann te passeren en genoegen moest nemen met het brons. Jan Kisiel werd vierde met de Leipert Motorsport Mercedes, Felix Hirsiger was de best geplaatste Junior-coureur, vijfde overall met de Allied Racing Porsche.

Ben Tuck

“Mijn team Walkenhorst Motorsport heeft de hele dag gewoon geweldig werk geleverd. Het was aan mij om er het beste uit te halen, wat ik gelukkig ook deed. In het begin had ik een duel met Jan Kisiel dat een beetje lastig was. Daarna ging het erom mijn tegenstanders op afstand te houden. Dankzij de hulp die ik van Jörg Müller kreeg, is het me goed gelukt. ”

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!