DTM Trophy: Daniel Gregor komt naar voren als snelste coureur

Slechts 16 jaar jong en al de snelste: de Duitser Daniel Gregor kwam als beste uit de bus aan het einde van de officiële DTM Trophy-testdag op de Hockenheimring. Met de Porsche 718 Cayman zette de rookie-coureur van het KÜS Team Bernard, het team van voormalig wereldkampioen endurance en Le Mans-winnaar Timo Bernhard, de snelste tijd van 1m 48.350s neer op het 4.574 kilometer lange Grand Prix-circuit.

In koude, maar ideale weersomstandigheden eindigde de Duitser Theo Oeverhaus (1m 48.473s), slechts een jaar ouder, als tweede met de Walkenhorst Motorsport BMW van zijn 18-jarige mede-BMW-coureur Colin Caresani (Project 1/1m 48.611s) uit Nederland.

“Dat was een goede testdag voor ons met beide auto’s. We hebben veel inzicht gekregen’, zegt teambaas Timo Bernhard. “Natuurlijk ben ik blij met het resultaat, zeker voor Daniel Gregor. Hij rijdt al voor ons sinds hij 13 was, toen nog in de karting. Ik beschouw hem als een toptalent.”

Met drie jonge coureurs bovenaan de timing, onderstreepte deze testdag al de rol van de DTM Trophy als talentenpool. Terwijl Gregor als rookie aan het seizoen begint, behaalde Oeverhaus vorig jaar al zijn eerste overwinning, terwijl Caresani de testdag afsloot als de snelste afgestudeerde uit de gelederen van de BMW M2 Cup, het instapmodel eenmerkserie op het DTM-platform .

Met de Duitser Nick Hancke eindigde een andere M2 Cup-afgestudeerde op de vierde plaats; met de Aston Martin Vantage van het Speed ​​Monkeys-team reed de 22-jarige zijn snelste ronde op de Hockenheimring in 1m 48.727s. De beste coureur met eerdere ervaring van de serie was de 24-jarige Duitser Tim Heinemann, de inaugurele DTM Trophy-kampioen in 2020. Met de Ring-Racing Toyota Supra werd hij als vijfde geklasseerd (1m 48.808s), waardoor coureurs vanaf vier van de zes merken waren vertegenwoordigd bij de eerste vijf posities.

“Dat was een succesvolle start van het seizoen. Deze testdag verliep perfect, het weer was misschien koud, maar al met al was het ideaal om goede rondetijden te posten en veel data te verzamelen”, aldus Martin Tomczyk, seriemanager van de DTM-organisatie ITR. “Er werd veel gereden tijdens de twee sessies in de ochtend en in de middag, de meeste teams maakten tot de laatste minuut volop gebruik van deze testdag. Vooral de jonge coureurs waren erg ambitieus.”

De meest productieve coureur van de dag was Theo Oeverhaus met 111 ronden, gevolgd door Moritz Löhner (99) met de FK Performance BMW en de Amerikaan Alexandre Papadopulos (93) met de Mercedes-AMG van het Selleslagh Racing Team.

In 2022 omvat de DTM Trophy 14 sprintraces op het DTM-platform, de seizoensopener is op de DEKRA Lausitzring Turn 1 van 20 tot 22 mei.

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!