DTM Trophy: een springplank voor het DTM-statuut!

De DTM Trophy heeft in het eerste seizoen duidelijk al bewezen een springplank te zijn naar de topklasse. Voor de toekomstige DTM Trophy-kampioen zal er een uitgebreide test in een GT3-racewagen voorzien worden en een geldbedrag van 75.000 euro. De beste junior van vorig seizoen Ben Green kon ook op deze ondersteuning rekenen. Onlangs voltooide de 23-jarige Brit succesvol een test met de Audi R8 LMS op het F1 Circuit de Barcelona-Catalunya.

Ben Green, die in 2020 met een BMW M4 reed voor FK Performance Motorsport en het seizoen afsloot als de best geplaatste junior-coureur, kwalificeerde zich voor een testsessie met een DTM-auto. Met deze prijs kreeg hij nu de mogelijkheid om zich te profileren in de setting van gerenommeerde teams en fabrikanten. 

© DTM – Ben Green at the GT3 test in Barcelona 

“De GT3 is een geweldige klasse: echt waar, heel snelle auto’s en het is geweldig racen.” Ben Green laat er geen twijfel over bestaan dat DTM zijn doel is in een interview met het dtm.com webportaal. “Het is een droom die ik zou willen nastreven.” Hij reed meer dan 50 ronden in de Audi R8 LMS van het Team WRT. “In totaal had ik bijna twee uur circuittijd – een geweldige en opwindende kans en ik heb er echt van genoten.”  Het Team WRT behoort tot de meest succesvolle teams in GT3-races. De voorbije twee seizoenen schitterde het Belgische team dan ook in de DTM.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!