DTM Trophy: een springplank voor het DTM-statuut!

De DTM Trophy heeft in het eerste seizoen duidelijk al bewezen een springplank te zijn naar de topklasse. Voor de toekomstige DTM Trophy-kampioen zal er een uitgebreide test in een GT3-racewagen voorzien worden en een geldbedrag van 75.000 euro. De beste junior van vorig seizoen Ben Green kon ook op deze ondersteuning rekenen. Onlangs voltooide de 23-jarige Brit succesvol een test met de Audi R8 LMS op het F1 Circuit de Barcelona-Catalunya.

Ben Green, die in 2020 met een BMW M4 reed voor FK Performance Motorsport en het seizoen afsloot als de best geplaatste junior-coureur, kwalificeerde zich voor een testsessie met een DTM-auto. Met deze prijs kreeg hij nu de mogelijkheid om zich te profileren in de setting van gerenommeerde teams en fabrikanten. 

© DTM – Ben Green at the GT3 test in Barcelona 

“De GT3 is een geweldige klasse: echt waar, heel snelle auto’s en het is geweldig racen.” Ben Green laat er geen twijfel over bestaan dat DTM zijn doel is in een interview met het dtm.com webportaal. “Het is een droom die ik zou willen nastreven.” Hij reed meer dan 50 ronden in de Audi R8 LMS van het Team WRT. “In totaal had ik bijna twee uur circuittijd – een geweldige en opwindende kans en ik heb er echt van genoten.”  Het Team WRT behoort tot de meest succesvolle teams in GT3-races. De voorbije twee seizoenen schitterde het Belgische team dan ook in de DTM.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!