DTM Trophy: een springplank voor het DTM-statuut!

De DTM Trophy heeft in het eerste seizoen duidelijk al bewezen een springplank te zijn naar de topklasse. Voor de toekomstige DTM Trophy-kampioen zal er een uitgebreide test in een GT3-racewagen voorzien worden en een geldbedrag van 75.000 euro. De beste junior van vorig seizoen Ben Green kon ook op deze ondersteuning rekenen. Onlangs voltooide de 23-jarige Brit succesvol een test met de Audi R8 LMS op het F1 Circuit de Barcelona-Catalunya.

Ben Green, die in 2020 met een BMW M4 reed voor FK Performance Motorsport en het seizoen afsloot als de best geplaatste junior-coureur, kwalificeerde zich voor een testsessie met een DTM-auto. Met deze prijs kreeg hij nu de mogelijkheid om zich te profileren in de setting van gerenommeerde teams en fabrikanten. 

© DTM – Ben Green at the GT3 test in Barcelona 

“De GT3 is een geweldige klasse: echt waar, heel snelle auto’s en het is geweldig racen.” Ben Green laat er geen twijfel over bestaan dat DTM zijn doel is in een interview met het dtm.com webportaal. “Het is een droom die ik zou willen nastreven.” Hij reed meer dan 50 ronden in de Audi R8 LMS van het Team WRT. “In totaal had ik bijna twee uur circuittijd – een geweldige en opwindende kans en ik heb er echt van genoten.”  Het Team WRT behoort tot de meest succesvolle teams in GT3-races. De voorbije twee seizoenen schitterde het Belgische team dan ook in de DTM.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Eerste Rally of Bertrix presenteert een mooie affiche 

Dit weekend maakt de Rally of Bertrix zijn intrede in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Meer nog, het is zelfs de allereerste editie van...

Huber Racing maakt zijn debuut in de ADAC GT Masters

Huber Racing zal zijn debuut maken in de ADAC GT Masters op het "Festival of Dreams" dit weekend. Het Beierse team zal in totaal...

Belgium Racing aan de voet van het podium in Spa na lastige wedstrijd

Afgelopen weekend stond op het F1-circuit in Spa-Francorchamps de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship 2023 en de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023...
error: Content is protected !!