DTM Trophy: Twee op twee voor Colin Caresani 

Na zijn eerste overwinning op zaterdag te hebben behaald, verdubbelde hij meteen op zondag: Colin Caresani werd een dubbele racewinnaar in de DTM Trophy op het legendarische Autodromo Enzo e Dino Ferrari in Imola. Met zijn BMW M4 van het Project 1-team zegevierde de Nederlander in de zwaarbevochten race in de talentenpool op het DTM-platform. Net als de vorige dag eindigde Jacob Riegel op de tweede plaats na 17 ronden in de Aston Martin Vantage van het Speed ​​Monkeys-team, gevolgd door de Franse Mercedes-AMG-coureur Edouard Cauhaupé (BWT Mücke Motorsport).

Bij de start van de race op zondag was er al meteen actie. Riegel, Cauhaupé en Porsche-coureur Ricky Capo (KÜS Team Bernhard), die vanaf de derde plaats op de grid was gestart, raakten verstrikt in hun op productie gebaseerde GT-sportwagens. Toyota-coureur Tim Heinemann (Toyota Gazoo Racing Germany powered by Ring-Racing) maakte perfect gebruik van de situatie en nam de leiding. De Duitser verdedigde aanvankelijk met alle macht zijn voorsprong. In de negende ronde gaf Heinemann echter op aanwijzing van de wedstrijdleider de leiding af: door een overtreding tijdens de startopstelling moest hij twee plaatsen inleveren. Daardoor erfde Caresani de leiding en Riegel de tweede plaats. Cauhaupé profiteerde uiteindelijk van een fout van Heinemann en legde beslag op de derde plaats. Daarna trok het leidende trio van Caresani, Riegel en Cauhaupé weg uit de rest van het veld, hun posities bleven ongewijzigd tot aan de finish.

In het algemeen klassement staan ​​Caresani en Heinemann aan de leiding na vier van de 14 races van het seizoen. Beiden hebben 69 punten op hun naam staan, Oeverhaus staat derde met 42 punten.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!