DTM: Walkenhorst Motorsport en Schubert Motorsport gaan racen met de nieuwe BMW M4 GT3

Walkenhorst Motorsport en Schubert Motorsport zijn de twee BMW M Motorsport-teams die in het DTM-seizoen 2022 met de nieuwe BMW M4 GT3 zullen strijden. Ze zullen in totaal vier auto’s inzetten, met onder meer de drie BMW M Motorsport-fabriekscoureurs Marco Wittmann (GER), Sheldon van der Linde (RSA) en Philipp Eng (AUT). Het seizoen begint met het openingsweekend van 29 april tot 1 mei in Portimão, Portugal.

Walkenhorst Motorsport rijdt in 2022 zijn tweede seizoen in de DTM. Het team uit Melle (GER) startte vorig jaar met een BMW M6 GT3 en pakte twee overwinningen, en in totaal vijf podiumplaatsen met tweevoudig DTM-kampioen Wittmann. Walkenhorst Motorsport concurreert nu met twee nieuwe BMW M4 GT3’s, met wederom Wittmann achter het stuur. De tweede auto wordt bestuurd door Walkenhorst-coureur Esteban Muth (BEL).

Schubert Motorsport rijdt ook al vele jaren met BMW M Motorsport-raceauto’s in verschillende internationale kampioenschappen. Het team van Oschersleben (GER) is nu klaar voor zijn DTM-debuut met twee BMW M4 GT3’s. Met Van der Linde en Eng heeft Schubert Motorsport ook twee coureurs met een schat aan DTM- en GT3-ervaring in de cockpit.

Bron: DTM

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!