DTM: Zeven Mercedes AMG’s op de grid

Net als vorig jaar zet Mercedes-AMG zeven wagens in voor het nieuwe DTM-seizoen, het sportwagenmerk uit Affalterbach zal hiervoor vertegenwoordigd worden door een eersteklas-line-up. Mercedes-AMG-coureurs Maximilian Buhk (GER), Lucas Auer (AUT), Maximilian Götz (GER) en Arjun Maini (IND) zitten net als vorig seizoen opnieuw in de cockpit. Luca Stolz (GER), Maro Engel (GER) en Mikaël Grenier (CAN) worden aan de DTM-line-up toegevoegd. Mercedes-AMG Teams GruppeM Racing, HRT, Mücke Motorsport en WINWARD Racing rijden samen met zeven ongeveer 550 pk sterke Mercedes-AMG GT3’s. De DTM zal van 29 april tot 1 mei aan zijn nieuwe seizoen beginnen in Portimão en omvat acht raceweekenden.

Regerend kampioen Maximilian Götz stapt over van Haupt Racing Team naar WINWARD Racing, de 36-jarige uit Uffenheim zal de titelverdediging op zich nemen met een nieuw team en het nieuwe startnummer 1. Ook de Oostenrijker Lucas Auer, zevenvoudig DTM-racewinnaar zal plaatsnemen in het team van Christian Hohenadel.

Maro Engel

De 35-jarige Maro Engel is al toe aan zijn tweede DTM-comeback voor Mercedes. Een van de meest succesvolle Duitse GT-coureurs, zal racen voor het Duits-Aziatische team GruppeM Racing (Hong Kong/Althenstett) onder leiding van teambaas Kenny Cheng. DTM-nieuwkomer, de 29-jarige Mikaël Grenier wordt teamgenoot van Engel, dankzij de Pro-Am-titel in de Intercontinental GT Challenge die hij begin februari won verdient de Canadees een plek op de DTM-grid.

Luca Stolz

Het team van Haupt Racing zal de wagens voor Luca Stolz en Arjun Maini runnen, het team waarmee Götz in 2021 kampioen werd. De 25-jarige Stolz uit Kirchen in Duitsland maakte vorig jaar zijn DTM-debuut op de Nürburgring. Maini voltooide vorig jaar zijn eerste DTM-seizoen en eindigde op het podium door tweede te worden in de finale op de Norisring.

Arjun Maini

Naast Auer is Maximilian Buhk de enige coureur in de zevenkoppige Mercedes-AMG-coureurs line-up die met hetzelfde team als vorig jaar in de DTM zal racen. Buhk blijft racen voor het Mücke Motorsport-team uit Berlijn onder leiding van teambaas Peter Mücke. De 29-jarige uit Dassendorf rijdt opnieuw in een Mercedes-AMG die is uitgerust met het Space Drive-systeem, een elektronische besturing zonder mechanische stuurkolom.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Supercup: Jonge coureurs domineren 31e seizoen

Het 31e seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup werd gekenmerkt door opvallende prestaties van jonge coureurs. De 20-jarige Deense Porsche Junior, Bastian Buus,...

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Porsche Carrera Cup Benelux

Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux en verwelkomt Sam Jongejan, de regerend kampioen van de BetCity Mazda MX-5 Cup, als...

De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc...
error: Content is protected !!