DTM: Zeven Mercedes AMG’s op de grid

Net als vorig jaar zet Mercedes-AMG zeven wagens in voor het nieuwe DTM-seizoen, het sportwagenmerk uit Affalterbach zal hiervoor vertegenwoordigd worden door een eersteklas-line-up. Mercedes-AMG-coureurs Maximilian Buhk (GER), Lucas Auer (AUT), Maximilian Götz (GER) en Arjun Maini (IND) zitten net als vorig seizoen opnieuw in de cockpit. Luca Stolz (GER), Maro Engel (GER) en Mikaël Grenier (CAN) worden aan de DTM-line-up toegevoegd. Mercedes-AMG Teams GruppeM Racing, HRT, Mücke Motorsport en WINWARD Racing rijden samen met zeven ongeveer 550 pk sterke Mercedes-AMG GT3’s. De DTM zal van 29 april tot 1 mei aan zijn nieuwe seizoen beginnen in Portimão en omvat acht raceweekenden.

Regerend kampioen Maximilian Götz stapt over van Haupt Racing Team naar WINWARD Racing, de 36-jarige uit Uffenheim zal de titelverdediging op zich nemen met een nieuw team en het nieuwe startnummer 1. Ook de Oostenrijker Lucas Auer, zevenvoudig DTM-racewinnaar zal plaatsnemen in het team van Christian Hohenadel.

Maro Engel

De 35-jarige Maro Engel is al toe aan zijn tweede DTM-comeback voor Mercedes. Een van de meest succesvolle Duitse GT-coureurs, zal racen voor het Duits-Aziatische team GruppeM Racing (Hong Kong/Althenstett) onder leiding van teambaas Kenny Cheng. DTM-nieuwkomer, de 29-jarige Mikaël Grenier wordt teamgenoot van Engel, dankzij de Pro-Am-titel in de Intercontinental GT Challenge die hij begin februari won verdient de Canadees een plek op de DTM-grid.

Luca Stolz

Het team van Haupt Racing zal de wagens voor Luca Stolz en Arjun Maini runnen, het team waarmee Götz in 2021 kampioen werd. De 25-jarige Stolz uit Kirchen in Duitsland maakte vorig jaar zijn DTM-debuut op de Nürburgring. Maini voltooide vorig jaar zijn eerste DTM-seizoen en eindigde op het podium door tweede te worden in de finale op de Norisring.

Arjun Maini

Naast Auer is Maximilian Buhk de enige coureur in de zevenkoppige Mercedes-AMG-coureurs line-up die met hetzelfde team als vorig jaar in de DTM zal racen. Buhk blijft racen voor het Mücke Motorsport-team uit Berlijn onder leiding van teambaas Peter Mücke. De 29-jarige uit Dassendorf rijdt opnieuw in een Mercedes-AMG die is uitgerust met het Space Drive-systeem, een elektronische besturing zonder mechanische stuurkolom.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!