Dubbel podium en Europese titel van vicekampioen GT2 voor Peter Guelinckx en Bert Longin

In het Zuid-Franse Le Castellet wisten Peter Guelinckx en Bert Longin tijdens de laatste meeting van de Fanatec GT2 European Series 2021 twee keer op het podium te finishen in de Pro-Am categorie. Het leverde hen in het Europese GT2-kampioenschap meteen ook de titel van vicekampioen op.

Voor de start van de laatste meeting maakten Guelinckx en Longin nog kans op de ultieme bekroning. Dat was op zich al een hele prestatie. “We hebben een uitstekend seizoen achter de rug”, weet PK Carsport teambaas Anthony Kumpen. “Niet vergeten dat Peter met amper een paar maanden ervaring op zak aan zijn allereerste volledige seizoen in de autosport toe was. Had je ons voor de start van het seizoen gesteld dat we vicekampioen zouden worden, dan hadden we daar met beide handen voor getekend.”

(c) SRO Motorsport Group

Maar na een uitstekend seizoen, met onder andere drie overwinningen, bleef de titelstrijd tot de allerlaatste race open. “Als je dan uiteindelijk toch geen kampioen wordt, dan is er onvermijdelijk wat ontgoocheling”, geeft Peter Guelinckx toe. “Maar die ebt snel weg als je stilstaat bij wat we dit seizoen hebben gepresteerd. Tegenover andere Am-rijders – sommigen hebben al jaren ervaring in de GT-racerij – heb ik me als rookie meer dan kunnen bewijzen. Ik denk dat ik trots mag zijn op onze prestaties. En meteen vicekampioen van Europa worden… Dat maakt me supergelukkig, ja.”

“Wat Peter heeft laten zien, blijft een straf verhaal”, vult Bert Longin aan. “Ook tijdens deze laatste meeting. Onze set-up was niet helemaal ideaal, maar toch trok Peter zich meer dan aardig uit de slag. Hoed af daarvoor.”

(c) SRO Motorsport Group

Dat die laatste meeting moeilijk zou worden, wisten Guelinckx en Longin op voorhand, maar toch werd het zwaarder dan verwacht. “Na succesvolle tests half september trokken we vol vertrouwen naar Le Castellet, maar afgelopen weekend waren de omstandigheden helemaal anders”, weet Anthony Kumpen. “We vermoeden dat het houden van de Bol d’Or (een 24 uurs-race voor motoren, red.) eind september daar wel iets mee te maken heeft. De banden op onze Audi vertoonden in ieder geval veel meer pick-up, wat de wegligging uiteraard niet beter maakte.”

(c) SRO Motorsport Group

Toch wisten Guelinckx en Longin twee keer als derde in de Pro-Am categorie te finishen. “Nu zijn we klaar om het volgend jaar opnieuw te proberen”, besluit Peter Guelinckx. “Dan keren we terug met twee Audi’s, met Stienes Longin op de tweede wagen. Onze ambities? Een plaatsje beter doen dan dit jaar…”

Racemail Press team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PCCB: Robert de Haan nieuwe kampioen en ook beste rookie

Op de Oostenrijkse Red Bull Ring is het doek gevallen over de Porsche Carrera Cup Benelux 2023. De 17-jarige Nederlander Robert de Haan uit...

PETB: Belgium Racing Team behaalt de dubbel in Oschersleben

Oschersleben was de plaats van afspraak voor de vierde meeting van het seizoen van zowel de Porsche Endurance Trophy Benelux als het Belcar Endurance...

Indrukwekkende demonstratie van Tom Heindrichs

In het Junior Belgian Rally Championship kwam Jonas Dewilde als kersvers kampioen aan de start van de voorlaatste manche van het Kroon-Oil BRC. In...
error: Content is protected !!