Dubbel programma voor Belgium Racingop Circuit Zolder

In het kader van de Xwift Belgian Truck Grand Prix staat deze week op Circuit Zolder de tweede afspraak gepland van zowel het Belcar Endurance Championship als de Porsche Sprint Challenge Benelux. Een vol programma dus voor Belgium Racing, want alvorens op zondag de Belcar-race over 125 minuten wordt afgewerkt, staan er op donderdag twee sprints van een halfuur op het menu. In beide kampioenschappen is het doel echter hetzelfde: strijden om eremetaal met de Porsche 911 GT3 Cup type 992!

Gezien Michael Cool een drietal weken geleden bij de openingsmeeting van de Porsche Sprint Challenge Benelux in Zandvoort tweemaal op het podium eindigde, is hij vastbesloten om die prestatie op Circuit Zolder te herhalen aan boord van zijn Porsche 911 GT3 Cup #99. “Ik kijk er naar uit om terug te racen op Circuit Zolder, een van de twee afspraken op de kalender van de Porsche Sprint Challenge Benelux 2024 die in België wordt afgewerkt”, vertelt Michael Cool. “Door het interessante format van het kampioenschap, worden alle wedstrijden bovendien op één dag afgewerkt, waardoor ik volledig gefocust naar de start kan toeleven. Ik hoop de lijn van in Zandvoort door te trekken en opnieuw te kunnen wedijveren voor een podiumplaats.” Cool krijgt bovendien concurrentie uit eigen rangen, want ook Jan Lauryssen zal aan de start verschijnen van het sprintkampioenschap. Hij neemt deel in zijn vertrouwde Porsche met startnummer 54.

Voor Belgium Racing is donderdag bovendien niet louter raceday. Nadat Jan Lauryssen tijdens de opener van het Belcar Endurance Championship zwaar crashte in de slotronde, diende Belgium Racing de Porsche 911 GT3 Cup volledig opnieuw op te bouwen en op donderdag staat de roll-out van de nieuwe bolide gepland. “De gevolgen van de impact bij de seizoensopener waren toch groter dan we hadden gevreesd”, erkent Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls. “Omdat het chassis beschadigd was, hebben we een nieuwe wagen moeten klaarstomen. Het was een race tegen de klok, maar door knap werk van onze monteurs, kunnen Jan en Dylan dit weekend opnieuw racen met een wagen in topconditie. We gaan op donderdag de eerste kilometers afwerken, om te bevestigen dat alles naar behoren functioneert, maar daarbij verwachten we eigenlijk geen grote problemen.”

PSCB 2024
Jan Lauryssen

De Belcar-manche dit weekend is niet enkel de tweede afspraak van het jaar op Circuit Zolder, maar ook de laatste wedstrijd op het Limburgse circuit alvorens het kampioenschap het traditionele hoogtepunt van het seizoen aansnijdt: de 24 Hours of Zolder. “De 24 Hours of Zolder is een zware race die je niet wint zonder een gedegen voorbereiding. Er is nog een Belcar-wedstrijd in Spa begin juli, maar de karakteristieken van die omloop zijn enorm verschillend ten opzichte van het tracé in Limburg. We gaan daarom de wedstrijd dit weekend gebruiken als voorbereiding op de etmaalrace.”

“Dat betekent niet dat we zonder ambitie naar Zolder trekken, we bewezen tijdens de eerste race dat we absoluut de snelheid hadden om te winnen. Door een neutralisatie moesten we vrede nemen met de zilveren medaille en dus azen we dit weekend op revanche. De zege zou niet enkel op sportief vlak een mooi resultaat zijn, maar het zou tevens een knappe beloning zijn voor het team na het harde werk de voorbije dagen en weken.”

Voor de Porsche Sprint Challenge Benelux staan op donderdag 20 juni de trainingen, kwalificaties en twee races op het programma, terwijl het Belcar Endurance Championship op zaterdag 22 juni een vrije training en kwalificatie van 45 minuten afwerkt als voorbereiding op een endurancerace over 125 minuten op zondagmiddag.

Foto met dank aan ©Frank Franssens!

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!