Dubbele zege voor Q1 Trackracing in Monza!

Na de Am-titel in de Porsche Carrera Cup Benelux, heeft Q1 Trackracing zich dit weekend eveneens verzekerd van de titel in de GT Cup Open. Het ultrasnelle Italiaanse circuit van Monza was het strijdtoneel voor de zevende en achtste race van het weekend en beide wedstrijden werden gewonnen door Q1 Trackracing. Op zaterdag triomfeerden Nicolas Vandierendonck en Dirk Schouten, terwijl Jan Lauryssen op zondag in uiterst precaire omstandigheden het laken naar zich toe trok.

“Een weekend waarin alles liep zoals het moet”, lacht Nicolas Vandierendonck na afloop van de achtste race van het seizoen. “Twee keer pole en twee keer de zege, een prachtig resultaat voor het team. In de eerste race kende ik een zeer goede start waarbij ik de leiding kon afsnoepen van mijn teamgenoot Jan, die eerder op de dag de pole had geklokt. Na een zestal ronden maakte ik echter een foutje toen een van de snellere GT3-wagens mij probeerde te dubbelen, waardoor Jan me kon passeren. Ons tempo was echter vergelijkbaar en eerder dan een nieuwe aanval te plaatsen, besloot ik om samen met hem een kloofje te slaan op de rest van de concurrentie en de verplichte pitstop af te wachten. Toen alle pitstops afgerond waren, had Dirk het stuur van mij overgenomen en lagen we opnieuw aan de leiding. Q1 Trackracing had uitzicht op de dubbel, tot Jan van de baan werd getikt door een concurrent. Jammer, want hij verdiende dat podium. Bovendien was de wagen enorm hard beschadigd.”

(c) Q1 Trackracing

Q1 Trackracing werkte de hele nacht om de wagen van Jan Lauryssen opnieuw rijklaar te krijgen en bij het ochtendgloren bleek dat de troepen van Edgard Terium daarin gelukt waren. “Jan aasde op revanche na de pech de dag ervoor, maar het zou beslist geen ‘walk in the park’ worden. De weergoden hadden iets speciaal in petto voor de wedstrijd op zondag, die uitdraaide op een uur lang sprinten in helse omstandigheden. De wagen van Maciej Darmetko en Artur Janos kwalificeerde zich in de ochtend op pole, maar nadien kondigde zich er een storm aan. Hoewel de start van de race in het droge werd gegeven, besloten we op regenbanden te starten en dat bleek de enige juiste keuze. Het was bijzonder moeilijk om de wagen zelfs nog maar op de baan te houden, met zichtbaarheid die zeer beperkt was. Dirk, die de start nam, spinde en verloor daarbij wat tijd. Nadat ik bij de pitstops het stuur had overgenomen, knokte ik me terug richting het podium. Op vier ronden van het einde bracht de safety car het veld echter terug bij elkaar. Gezien we op de startgrid op het allerlaatste nippertje nog regenbanden monteerden en dat reglementair niet mag, kregen we een penalty van 10 seconden. Ik moest dus op vier ronden tijd tien seconden uitlopen. Een huzarenstukje waar we wonderwel in slaagden. Uit ervaring wist ik dat je in deze omstandigheden hard moet werken om de banden op temperatuur te houden. De wagens achter mij hechtten daar minder belang aan, waardoor ik bij de herstart opnieuw een kloofje kon maken en de podiumplaats kon veiligstellen. Vooraan het veld revancheerde Jan op uitstekende wijze door in de bijzonder moeilijke omstandigheden de zege te grijpen nadat hij in de slotronden de leider passeerde. Met Maciej en Artur op P4, eindigden onze drie wagens bovendien in de top vier, een mooie beloning voor het harde werk van het hele team!”

(c) Q1 Trackracing

Dit weekend zet Q1 Trackracing koers richting de Hockenheimring in Duitsland, voor de finale van de Porsche Carrera Cup Benelux.

Q1 Trackracing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!