Dubbelzeges voor Max Aschoff en equipe Catsburg Arendsen tijdens DTM op Assen 

Tijdens de DTM races op TT Circuit Assen brachten de volle velden twee heel verschillende races van de Supercar Challenge. In de eerste race op zaterdag moesten de coureurs veel geduld opbrengen achter de safetycar vanwege het opruimen van een lang oliespoor op de baan. Max Aschoff bleef alert en schreef deze race op zijn naam, voor Alain Berg. Bij de GT’s was equipe Nick Catsburg en Bart Arendsen het snelste. In de race op zondag wisten Catsburg en Arendsen zelfs tweede overall te worden. Deze race konden de coureurs gelukkig weer flinke strijd leveren in alle divisies.   

GT & Prototypes
De grote vraag vooraf was of Alain Berg in zijn Norma M20FC de strijd zou kunnen aangaan met de snelle Ginetta Nissan G58 LMP3. In de eerste race kwam Berg op de streep slechts 0.456 tekort, in de tweede race moest hij meer toegeven en dus won Aschoff beide races.

Nick Catsburg en Bart Arendsen

GT
In de GT divisie stond er geen maat op het snelle duo Nick Catsburg en Bart Arendsen. De bloedsnelle BMW M6 GT3 van Koopman Racing won beide races, waarbij zij in de tweede race zelfs de Norma van Berg achter zich wisten te houden.

Marcel van de Maat

Supersport 1
Ted van Vliet en zijn teamgenoot Bas Schouten schreven de eerste race op hun naam, in de tweede race bereikten ze helaas de finish niet. Marcel van de Maat deed dat precies andersom. Klassementleiders Dennis de Borst en Stan van Oord werden in de eerste race derde en bouwden daarmee hun voorsprong iets uit, maar in de tweede race werden zij geraakt door een andere deelnemer en vielen ze vroeg uit.

Chris Voet en Bart van den Broeck

Sport
Drie Zilhouettes op het podium na de eerste race, met Mark Jobst op de hoogste trede. In de tweede race behaalde de equipe Chris Voet en Bart van den Broeck in hun Peugeot RCZ Cup de derde plaats en voorkwamen zij de overheersing van de Zilhouettes.
 
Alles wat er in de verschillende divisies is gebeurd tijdens de DTM races van de Supercar Challenge op TT Circuit Assen is te lezen via onderstaande verslagen.

(c) Supercar Challenge

Verslag race 1 – DTM TT Circuit Assen
 
Verslag race 2 – DTM TT Circuit Assen
 
Het zevende evenement van dit seizoen vindt plaats op het legendarische circuit van Spa-Francorchamps. Op 16 en 17 oktober komen alle divisies in actie tijdens het Spa Racing Festival.

Een uitgebreid filmverslag van DTM op Assen wordt uitgezonden op RTL7. De uitzending is op zondag 17 oktober van 14.00 tot 14.30 uur, de herhaling is op zaterdag 23 oktober op dezelfde tijd.
 
Meer informatie: [email protected]

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!