Een gouden kans voor Tom Rensonnet,bij afwezigheid van Gilles Pyck

Stéphane Lefèbvre viert dit weekend zijn eerste Belgische rallytitel in de Spa Rally. In het Junior BRC wordt de titelstrijd pas beslist in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen, al zal het geen rechtstreeks titelduel op de klassementsproeven zijn. Gilles Pyck, de leider in de tussenstand, komt immers niet aan de start. Hij kan enkel hopen dat Tom Rensonnet geen 7 punten scoort, want dan is de jonge piloot van het RACB National Team de nieuwe Junior-kampioen. 

De afwezigheid van Gilles Pyck is een verrassing, maar de leider in het Junior BRC heeft wel een bonus van 6 punten. “Deelnemen aan de Spa Rally was niet voorzien in ons programma en we hebben het budget niet gevonden om onze kansen ook te verdedigen in de slotwedstrijd,” vertelde de piloot van de Clio Rally4 bijgestaan door PTR Racing, die zijn 6 resultaten al heeft behaald, waaronder drie scores in een “mandatory event”. Hij zou zijn minst goede score, 11 punten, moeten verbeteren.

Tom Rensonnet moet dit weekend zijn derde “mandatory event” nog afwerken. Hij kan dus nog maximaal scoren. Als hij 7 punten scoort, is Tom Rensonnet de Junior-kampioen van 2022. Het zou een straffe prestatie zijn na zijn ongelukkige crash in de Rally van Wallonië en forfait voor de Omloop van Vlaanderen. Kortom, in eigen streek kan Tom Rensonnet zijn opdracht die hij kreeg van het RACB National Team, de Junior-titel, vervullen. 

Rally BRC 2022 Gilles Pyck
Junior Belgian Rally Championship – Gilles Pyck

Voor de bonuspunten zal Tom Rensonnet met zijn Renault Clio Rally4 wel sneller moeten zijn dan het voltallige peloton van de Stellantis Rally Cup, met onder hen kleppers als Marijan Griebel, Fred Caprasse en Niels Reynvoet.

In de eindstand van het Junior-kampioenschap moet rekening gehouden worden met de vereiste om drie resultaten te behalen in “mandatory events”. Jonas Dewilde, voorlopig derde in de tussenstand, zal in Spa zijn derde score behalen, zodat hij op weg lijkt naar de derde plaats in de eindstand. Alleen al door te starten rukt Maxim Decock ten koste van Benoit Verlinde, Casper Nielsen en titelverdediger Charles Munster, die opnieuw met een Rally2 zal rijden, op naar de vierde plaats in de eindstand. Lander Dhaene komt aan de start met een Renault Clio Rally5, maar ook hij zal niet de vereiste drie scores noteren in “mandatory events”. 

Afspraak voor de finale van het Junior BRC in de Spa Rally, zaterdag 3 en zondag 4 december.

Carsandcurbs.com

Bart Wouters
Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Bathurst 12H: Twee klasse-overwinningen voor Audi Sport klantenteams

Vier klantenteams van Audi Sport behaalden podiumplaatsen tijdens de 2023 Bathurst 12 Hour race. De Pro-Am klasse werd gewonnen door het Australische trio Chaz...

Schubert Motorsport en Project 1 zullen met de BMW M4 GT3 deelnemen aan het DTM-seizoen 2023

Het nieuwe tijdperk van de DTM onder leiding van de ADAC gaat het seizoen 2023 in met vier BMW M4 GT3's. Schubert Motorsport en...

GT Open: Team Motopark zet twee wagens in voor zilveren jubileum

Team Motopark heeft zijn deelname aan de International GT Open van 2023 aangekondigd met twee Mercedes AMG-auto's om zijn 25-jarig bestaan te vieren. Het...
error: Content is protected !!