Een tweede Hankook Qualifying Trophy op rij voor Cédric Bollen (#477 DRM Autographe Cup)

Het titelduel van de VW Fun Cup powered by Hankook 2021 is losgebarsten. De snelste rondetijd in de kwalificatie-sessie in Lédenon was voor Cédric Bollen (#477 DRM Autographe Cup), samen met Maxime Soulet en Sébastien Kluyskens de leider in het kampioenschap. Kevin Caprasse, Lorenzo Donniacuo en Ludovic Bellinato, de uitdagers aan het stuur van de #280 Milo Socardenne, starten de eerste wedstrijd van de finale echter op pole positie dankzij de zege in het kwalificatiespel.
 
Cédric Bollen, de recordwinnaar van de 25 Hours, won op het Circuit de Lédenon niet alleen de Hankook Qualifying Trophy, maar werd ook gekroond tot beste kwalificatierijder van het seizoen 2021. Toch ging het nog sneller dan de 1:38.637 van de DRM-rijder, maar de 1:38.529 van Kevin Caprasse werd gerealiseerd buiten de limieten van het Franse circuit en dus onher-roepelijk geschrapt. De troepen van Milo Socardenne namen vervolgens revanche in het kwalificatiespel, waarin Caprasse onklopbaar was bij een spelletje Chinees voetbal.
 
Pole positie dus voor het drietal Caprasse-Donniacuo-Bellinato (#280 Milo Socardenne), die naast zich op de startgrid het gezelschap krijgen van Ulysse De Pauw en Stéphane Lémeret (#2 DRM Autographe Fun), tevens de polesitters in de Fun-categorie (voor teams zonder Top Gun-rijder). Bollen-Soulet-Kluyskens vielen terug van de eerste naar de vijfde plek door het kwalificatiespel en worden op de startgrid voorafgegaan door twee wagens van Acome Racing: enerzijds de #426 van Martin Leburton, Pierre en Gilles Piron en anderzijds de #278 van Anthony Rosa, Manu Nava en David Doutrepont.
 
In Pure, voor rijders met voornamelijk de VW Fun Cup als ervaring, starten kersvers kampioenen Matteo Raspatelli, Timo Van Impe en Nicolas Perez met een voordeel aan de eerste wedstrijd van het weekend. Zowel op als naast het circuit kon niemand het trio van de #404 Milo Graficko kloppen. Die vaststelling geldt ook voor het Biplace-klassement, waar Pascal Amand, Kevin Balthazar en Christophe Nivarlet (#342 Milo Monster Trendy) na de pole positie behaald te hebben ook de winnaars werden van het kwalificatiespel.
 
Morgen om 9 uur gaat het licht voor een eerste keer op groen voor een eerste confrontatie van 3,5 uur, waarin al vijftig procent van de punten worden uitgedeeld. De tweede manche gaat van start om 14.30u. Spanning verzekerd!

(c) VW Fun Cup

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!