EEN VIJFDE VOOR ALLURE TEAM EN CÉDRIC BOLLEN!

Hoewel de lijst met zegekandidaten voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup langer was dan ooit tevoren, heeft de #277 van Allure Team zijn vijfde zege gepakt in zes jaar. Door dat vijfde succes wordt Cédric Bollen – die deze editie Sam Dejonghe, Gilles Debrus, Sébastien Kluyskens en Frédéric Bouvy als teamgenoten had – alleen recordhouder op vlak van aantal zeges. De #354 Clubsport by Allure zegevierde in de Biplace-klasse.

De 22e editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup heeft absoluut alle verwachtingen ingelost! Zowel op de piste als in de paddock, die bruiste van activiteiten voor jong en oud, heeft de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor vuurwerk gezorgd in dit tweede weekend van juli.

Met 126 wagens aan de start, een nieuw record sinds Kronos Events de promotie van het evenement in 2012 in handen nam, wisten we op voorhand al dat de wedstrijdfeiten en plotwendingen elkaar in snel tempo zouden opvolgen!

Met een magnifieke deelnemerslijst die 555 piloten omvatte uit 24 verschillende landen (waarbij enkelen zowel uitkwamen op een VW Fun Cup-eenzitter als een Biplace), leken meer dan twintig wagens zich in de geschiedenisboeken te kunnen rijden. Helaas kan er maar één winnaar zijn en met drie te verdelen podiumplaatsen, waren er dan ook meer teleurgestelde gezichten dan gelukkigen!

De #269 Jac Motors (Stéphane Perrin-Sébastien Incardona-Mathieu Detry-Simon Mirguet) liep bij een contact een kapotte radiator op, de #274 Flying Chicken by Comtoyou (Tristan Földesi-Julien Collette-Guillaume Swaelens-Frédéric Taminiaux-Nicolas Baert) verloor eveneens veel tijd na een aanrijding, de #499 DRM Art Blanc Tourneur (Simon Tourneur-Guillaume Mondron-Emile de Dryver-Nicolas Taeymans-Frédéric Caprasse) kreeg af te rekenen met elektrische problemen en de #288 Orhès Racing (Olivier Pernaut-Guillaume Bréard-Pierre-Yves Rosoux-Arnaud Tsamere) viel zonder benzine op het moment dat de wagen aan de leiding reed. Door die incidenten, en het daaraan gekoppelde tijdsverlies, verloren die wagens hun kans op de zege.

De zware ontgoocheling bij Socardenne by Milo

Zoals bij alle enduranceraces speelde de strategie een hoofdrol, waarbij enkele wagens een extra tankstop aan het einde van de race trachtten te vermijden. Zo probeerde de clan van de #280 Socardenne by Milo (Kevin Caprasse-Lorenzo Donniacuo-Christophe Nivarlet-Matteo Raspatelli-Ludovic Bellinato) tijdens de laatste uren brandstof te besparen. En al kwam de #277 Allure Team (Cédric Bollen-Sam Dejonghe-Gilles Debrus-Sébastien Kluyskens-Frédéric Bouvy) beetje bij beetje terug, toch leek de #280 op weg naar de zege.

Maar de autosport kan soms wreed zijn. Op iets meer dan een uur van de aankomst, moest de #280 halt houden met een kapotte cardan. Na de hoop bleven enkel tranen over in de box bij Milo Racing! Ondanks een zeer snelle herstelling, vielen Caprasse-Donniacuo-Nivarlet-Raspatelli-Bellinato uiteindelijk terug naar de zevende plaats.

Zo kwam de #277 Allure Team aan de leiding, op weg naar zijn vierde opeenvolgende zege in vijf jaar tijd, hoewel de wagen ongeveer een ronde had verloren in de aanvangsfase van de wedstrijd. In één klap werd Cédric Bollen, die Sam Dejonghe, Gilles Debrus, Sébastien Kluyskens en Frédéric Bouvy als teamgenoten had, de nieuwe recordhouder qua aantal zeges. “Aan de ene kant voel ik zoveel emoties, maar aan de andere kant denk ik dat ik nog niet goed besef wat er is gebeurd”, erkende hij, nadat hij zeer sportief voor de pitbox van Milo Racing was gestopt om zijn door pech geplaagde tegenstanders te groeten. “Van de vijf overwinningen was dit waarschijnlijk de lastigste, aangezien we er eigenlijk niet meer in geloofden na de pech in de aanvangsfase van de wedstrijd. Dit was de laatste keer dat de #277 zal hebben deelgenomen aan de 25 Hours. Mijn vader heeft besloten om hem niet langer klaar te stomen en, ook al zullen we op de een of andere manier nog wel aanwezig zijn, toch zal onze trouwe VW Fun Cup voortaan in de garage blijven.”

Vier teams in één ronde

De #424 Groupe Lemoine by M3M (Pierre Lalmand-Timo Van Impe-Michaël Leenders-Grégory Guilvert) liet geen enkele steek vallen en sloot af op minder dan een minuut van de winnaars. Het Frans-Belgische team zal moeten wachten tot een volgende poging om een nieuwe gooi te doen naar de zege. De #24 Petrolheads (Jean Glorieux-Stéphan Talpe-Pol Van Pollaert-Guillaume Dumarey) lag op tien minuten van het einde nog derde, maar zag die ereplaats door de vingers glippen na een lekke band. Dat was een schrale troost voor Socardenne by Milo, wiens #149 (Kevin Balthazar-Martin Leburton-Benjamin Kaivers-Alexandre Renneteau-Romain Degeer) op de kleinste podiumtrede eindigde.

Aan de voet van dat podium strandden de #2 DRM Autographe (Stéphane Lémeret-Amaury Richard-Gilles Smits-Edouard Mondron), die finishte in dezelfde ronde als de winnaar. De #24 Petrolheads sloot uiteindelijk af als vijfde met als troostprijs de zege in de Fun-categorie (voor rijdersbezettingen zonder Top Gun-rijder).

De top 10 werd vervolledigd door de #44 Jac Motors (Laurent Jaspers-Hubert Bauthier-Pieter Verlinde-Rober Romviel), de #280 Socardenne by Milo, de #291 Comtoyou Racing (Dominique Bustin-David Dermont-Gilles Verleyen-Maxime Lieutenant-Koen De Wit), de #269 Jac Motors (Mathieu Detry-Stéphane Perrin-Sébastien Incardona-Simon Mirguet) en de #421 DDK Mega Fun Team (Pierre-Yves Corthals-Claude Pirson-Stéphane Boulanger-Yann Ehrlacher-Jeffrey Van Hooydonk).

De winnaars van het Pure-klassement (de rijders die alleen kunnen bogen op VW Fun Cup-ervaring) vonden we terug op de 22e plaats in de algemene rangschikking. Die eer was weggelegd voor de #281 AC Motorsport (Arnaud Quédé-Benoit Arnaudet-Sébastien Morel-Christophe Marthoz).

In Evo 2 (voor TDI-motoren) domineerde de #254 SGRT (Raphael Makowcynski-Yehann De Wachter-Marvin Herman-Quinten Devreker-Simon Lurkin).

Biplace: de eerste voor Tom Boonen en Clubsport by Allure

Net als in de algemene rangschikking, speelde de strategie een hoofdrol in de Biplace-categorie. De deelnemers in dat klassement moesten minimaal 30 verplichte pitstops afwerken om passagiers te laten instappen.

De #356 Socardenne by Milo (Pascal Amand-Bart Ooms-Kevin Balthazar-Kevin Caprasse-Christophe Nivarlet-Julien Ménard-Lorenzo Donniacuo-David Nevers-Martin Leburton), die vertrokken was vanaf de pole positie, viel wat terug in het klassement. In eerste instantie was er een duel voor de leiding tussen de #364 CG Racing – IEPS (Maxime Musin-Sébastien Bedoret-Pierre Sibille-Corentin Gilson) en de #365 Carpass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Miguel Coppieters-Edouard de Braekeleer-Philippe Reynens-Gautier Engisch-Jean-Luc Heymans-Alexis van de Poele). De #364 leek het pleit te winnen van de regerende kampioenen, maar een aanrijding en vervolgens een crash waarbij er brand ontstond dwongen de wagen tot de opgave.

Op dat ogenblik was de #342 Monster Trendy by Milo (Francis Plunus-Eric Jardon-Sarah Bovy-Jean-Pierre Van de Wauwer) al uitgeteld voor de overwinning. Hun schakeldoos overleefde de regen op zaterdagavond helaas niet.

Aan de kop van het veld kon de #365 Carpass LRE by DRM maar geen afstand nemen van zijn concurrenten. Integendeel, want de #354 Clubsport by Allure (Tom Boonen-Philip Vandewalle-Charly De Munter-Olivier Aerts-Bram Vanhengel-Johan Huygens-Marnik Battryn-Raf Van Belle-Sam Dejonghe) maakte handig gebruik van de nacht om zich opnieuw in de strijd om de zege te knokken. Allure Team, dat zich ontfermt over de #354, pakt daarmee de dubbel door zowel het algemene klassement als de rangschikking bij de Biplaces te winnen, iets wat eveneens geldt voor Sam Dejonghe.

Naast de #365 Carpass LRE by DRM, mocht ook de #323 TML-Cap 48 (Baudouin de Liedekerke-Xavier de Liedekerke-Charles-Bernard Héger-Sylvain de Liedekerke-Alain Jadot) plaatsnemen op het erepodium en dat bij de 20e deelname van Baudouin en de eerste samenwerking tussen het team en het CAP 48-initiatief van de RTBF. In de top 5 zagen we ook de #380 Fun 4 You by Milo (Vincent Deroanne-Pierre-Yves Collée-Luc Trivaudey-Gilles Vanderweyen) en de #356 Socardenne by Milo (Pascal Amand-Bart Ooms-Kevin Balthazar-Kevin Caprasse-Christophe Nivarlet-Julien Ménard-Lorenzo Donniacuo-David Nevers-Martin Leburton). Bovenal onthouden we echter het plezier dat de 500 passagiers – waarvan 41 alleen al voor de #311 van Ladbrokes.be, tiende aan de meet – hebben beleefd toen zij in het hartje van de actie de adrenaline door hun lijf voelden gieren.

We noteerden weliswaar dat het klassement, na de gebruikelijke technische controles, voorlopig is opgeschort.

Na deze prestigieuze afspraak, richt de VW Fun Cup powered by Hankook het vizier op Nederland, meer bepaald Zandvoort, voor de Benelux Open Races op 14 en 15 september. Wat de volgende editie van de Hankook 25 Hours VW Fun Cup betreft, die is voorzien tijdens het tweede weekend van juli 2020.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!