Eerste poleposition van het seizoen voor Cool Racing in Spa

Charles Milesi pakt meteen de poleposition tijdens zijn eerste deelname bij het team van Nicolas Lapierre, eerder dit jaar won hij de 24 uur van Le Mans al in de LMP2-categorie voor Team WRT. Phil Hanson probeerde in de slotfase nog een poging voor de pole in de #22 United Autosports Oreca, maar bleef steken op de tweede plaats met 0,132 seconden achter Milesi. De #41 WRT Oreca met Louis Delétraz achter het stuur werd derde met 0,378 seconden op de pole.

De kwalificatie liep heel wat vertraging op door code rood, en dit tot twee keer toe op dezelfde plaats. Toen de #32 United Autosports Oreca (LMP2) in Raidillon er afging in een bijna identiek incident als het eerdere ongeval in de LMP3-sessie (#12 Racing Experience Ligier) werd de rode vlag opnieuw getoond. Nicolas Jamin kon zonder hulp uit de auto, maar er was veel vertraging om de bandenbarrières opnieuw te repareren. Met nog 9 minuten op de klok werd er opnieuw met de groen vlag gezwaaid en kregen de overige deelnemers de kans om te strijden voor de pole.

LMP3 

Laurents Hörr claimde zijn 4e poleposition van het seizoen in de #4 DKR Engineering Ligier met een rondetijd van 2m11.548, Ugo de Wilde behaalde de tweede plaats in de #13 Inter Europol Competition Ligier, de Belg ging de #2 United Autosports Ligier van Wayne Boyd vooraf bij de geblokte vlag.

Laurents Hörr

Ook deze sessie kreeg een rode vlag voordat iemand een snelle ronde had gereden toen de #12 Racing Experience Duqueine van David Hauser op de top van Raidillon spinde en de bandenbarrières raakte. Ook Hauser stapte zonder hulp uit de auto, maar de bandenbarrière moest grondig gerepareerd worden. De sessie werd geneutraliseerd met 8 minuten 32 seconden op de klok.

LMGTE 

In de kwalificatiesessie van 12 minuten was het Richard Lietz die de poleposition claimde in de #93 Proton Competition Porsche. De Oostenrijker kon al vrij vroeg in de sessie een tijd van 2m16.093 op het bord toveren, zijn tijd werd niet meer verbeterd aangezien het grootste deel van de grid tijden verloor door over de baanlimieten te gaan.

Kampioensleider #80 Iron Lynx Ferrari start de race morgen op de tweede plaats, Miguel Molina kwam met een rondetijd van 2m16.978 over de finish, 0,885s achter de Porsche en drie tienden voor de AF Corse Ferrari #88 van Alessio Rovera.

Richard Lietz

Het startschot van de 4 Uren van Spa-Francorchamps zal morgen om 11.00 uur gegeven worden, de race is ook live te volgen op de kanalen van de European Le Mans Series.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

ADAC GT Masters: Haupt Racing Team zet pole om in jubileumoverwinning

David Schumacher en Salman Owega van het Haupt Racing Team hebben op de Nürburgring hun tweede seizoensoverwinning behaald tijdens de 250e jubileumrace van de...

ADAC GT Masters: Pole voor Schumacher in jubileumrace

David Schumacher heeft de pole position veroverd voor de jubileumrace van de ADAC GT Masters op de Nürburgring. Tijdens de kwalificatie op zondag zette...

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...
error: Content is protected !!