Eerste Rally of Bertrix presenteert een mooie affiche 

Dit weekend maakt de Rally of Bertrix zijn intrede in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Meer nog, het is zelfs de allereerste editie van deze wedstrijd georganiseerd door het team van Pierre Delettre, die een deel van de proeven al gebruikte voor zijn gekende Legend Boucles @ Bastogne. 

De timing is, deels door een lokaal wielerevenement, eerder bijzonder te noemen met een lus van drie klassementsproeven zaterdag in de vooravond, gevolgd door nog eens twee lussen van dezelfde drie proeven op zondag. De deelnemers mogen zich opmaken voor 121 km op snelheid op een snel, uitdagend en natuurlijk parcours. 

Wat het startveld betreft, presenteert de eerste editie van de Rally of Bertrix een mooie affiche met 67 deelnemers, waaronder de huidige leider in het Kroon-Oil BRC, Maxime Potty. De Citroën-piloot heeft al het maximum op zak in de Cup-wedstrijden, maar het is mooi dat de 23-jarige piloot uit Hamois de strijd niet uit de weg gaat. 

Dat doet Cédric Cherain trouwens nooit. De Luikenaar wil in Bertrix de ban breken en zijn eerste overwinning boeken met de Hyundai i20 N Rally2. Zowel Cherain als Potty zullen moeten uitkijken voor Jos Verstappen, want die toonde in de Sezoensrally zijn snelheid in de nieuwe Skoda Fabia RS Rally2. Dit parcours is voor iedereen nieuw, dus deze keer zal de vroegere F1-coureur geen nadeel hebben op het vlak van parcourskennis. 

Rally 2023 BRC
Cédric Cherain

Voor de dichte ereplaatsen tippen we op John Wartique, sinds de Rally van Wallonië sterk op dreef met de Citroën C3 Rally2, en op Roger Hodenius, die in de TAC Rally met de nieuwe Skoda meteen een vijfde plaats behaalde. Emile Breittmayer wil ook graag de aansluiting maken met dit groepje in zijn Skoda Fabia, net als het groepje Tom Boonen, Sébastien Incardona en Emeric Rary. Corentin Dozot wil in eigen streek eens proeven van een Citroën DS3 R5. De jonge kerel heeft met de Luxemburger Tommy Rollinger in zijn Peugeot 208 T16 een mooie referentie bij de R5’s van de eerste generatie.

Op de natuurlijke proeven is het, zeker bij droog weer, uitkijken naar de tijden van de krachtige GT’s, te beginnen met de Porsche 997 GT3 van Marvyn Henrard. Hij krijgt weerwerk van Christophe Daco, die in Vresse bewees erg snel te zijn op dit type parcours, en van Olivier Collard, die zijn 997 GT3 ongetwijfeld verbeterd zal hebben na de Rally van Wallonië. Amaury Molle neemt het op tegen de Porsches met de Alpina A110 RGT.

Verder verwachten de fans veel spektakel en ook toptijden van de lokale specialist Laurent Mottet, die bij Sébastien Loeb een Peugeot 306 Maxi huurde voor zijn thuisrally. Wellicht een interessante speelkameraad voor de tenoren van de Moood M-Cup, Philip Lommers, Franky Boulat en thuisrijder Loïc Pirot. 

Afspraak zaterdag in Bertrix, waar de eerste lus van 3 proeven van start gaat rond 17h30. 

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Haupt zet HRT Mercedes-AMG bovenaan in Bronze Test op Barcelona

Tijdens de Bronze Test op Circuit de Barcelona-Catalunya zette Hubert Haupt van HRT de snelste tijd neer in 1:41.733 achter het stuur van de...

Bruno Thiry met Volkswagen ID. 5 in de E-Rallye de Monte-Carlo

Hij was meer dan een decennium lang één van de beste vertegenwoordigers van de Belgische rallysport op wereldniveau. Na acht deelnames aan de Rally...

DTM: Frustrerend weekend voor Tim Heinemann op de Red Bull Ring

Tim Heinemann beleefde een teleurstellend raceweekend op de Red Bull Ring in Oostenrijk tijdens de voorlaatste race van het DTM-seizoen 2023. Het weekend werd...
error: Content is protected !!