Eerste Spa-Francorchamps Revival is een feit

Het is zeker de nieuwigheid van het jaar wat betreft de evenementen voor petrolheads, ongeacht of het nu liefhebbers zijn van historische of nieuwe wagens. Op initiatief van Jean-Pol Piron en Alain Degen wordt de eerste Spa-Francorchamps Revival georganiseerd op donderdag 7, vrijdag 8 en zaterdag 9 september 2023. Een initiatief dat veelzijdig bedoeld is en dat zeker heel wat troeven in handen heeft.

“Het ontstaan van de Spa-Francorchamps Revival ligt in een verlangen om al diegenen samen te brengen die gedreven worden door een passie voor auto’s”, leggen de initiatiefnemers van het evenement uit. “Daarmee bedoel ik de eigenaars van hedendaagse GT-wagens of wagens uit het verleden, rijders en bijrijders die met regelmaat beoefenen, liefhebbers van uitstapjes op vier wielen, maar ook het publiek dat droomt van mooie machines. Als het om auto’s en motorsport gaat, zijn de stad Spa en het Circuit van Spa-Francorchamps gewoonweg een must. Meer hadden we niet nodig om aan de slag te gaan… Op die manier brengen we een project tot leven waarvan de plannen al geruime tijd bestonden. We kunnen zo in Spa een evenement op poten zetten zoals dat elders in het land al bestaat.”

Uit dat idee werd de eerste Spa-Francorchamps Revival geboren, een evenement dat zich onderscheidt door een ‘3 in 1’-formule! Zo is er de GT Tour die de mooiste Grand Touring-wagens van de laatste jaren samenbrengt en op donderdag plaatsvindt op het circuit van Spa-Francorchamps, in een sessie vrij rijden. Op vrijdag ontdekken ze de prachtige wegen van de streek rond het circuit, tijdens een toerrit zonder enige notie van competitie. Ook de Classic Tour, voorbehouden aan klassieke auto’s, zal de eigenaars/bestuurders in staat stellen zich op donderdag te amuseren op het mooiste circuit ter wereld, alvorens te kiezen tussen een toerrit of een echt regularity-evenement, op de Ardense wegen zoals iedereen ze graag heeft. Er zal dus voor elk wat wils zijn in Spa…

“We zorgen vooral voor de uitstraling van de evenementen die we organiseren”, vervolgen Jean-Pol Piron en Alain Degen. “De Spa-Francorchamps Revival zal zich ook onderscheiden door zijn startplaatsen. Naast het Circuit van Spa-Francorchamps zullen de deelnemers kunnen genieten van exclusieve locaties, zoals de Villa Royale op de hoogten van Spa, waar de festiviteiten op vrijdagavond zullen plaatsvinden, maar ook het Parc de Sept Heures, in het hart van de stad, dat voor de gelegenheid wordt ingericht en dat zal dienen als het perfecte decor voor de slotavond op zaterdag, in een fijne en gezellige sfeer. We werken nog aan het parcours en het programma van het evenement en ik kan u garanderen dat er nog meer goede verrassingen zullen zijn…”

Wie Jean-Pol Piron en Alain Degen goed kent, weet dat het hun specialiteit is om zich met de juiste mensen te omringen voordat ze een project lanceren. Dat is hier meer dan ooit het geval. Het evenement van donderdag, met als middelpunt het circuit van Spa-Francorchamps, wordt geleid door Marc Duez zelf, die als ‘Grand Marshal’ zal optreden. De toerritten, verschillend en aangepast aan de verschillende types auto’s – moderne GT’s of wagens uit het verleden – en de regelmatigheidsrally, zullen worden geleid door een expert ter zake, Jean-François Devillers, op basis van door Eric Chapa uitgetekende routes.

Het scenario voor de eerste Spa-Francorchamps Revival is klaar! Het is aan de auto- en motorsportliefhebbers om de informatie op de officiële website www.sparevival.com in te vullen en hun deelname te bevestigen, ongeacht de gekozen categorie of formule.

Er zal de komende weken en maanden heel wat communicatie volgen over het verloop en het programma van de Spa-Francorchamps Revival, een nieuw evenement dat niet voor één jaar geboren is.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Supercup: Jonge coureurs domineren 31e seizoen

Het 31e seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup werd gekenmerkt door opvallende prestaties van jonge coureurs. De 20-jarige Deense Porsche Junior, Bastian Buus,...

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Porsche Carrera Cup Benelux

Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux en verwelkomt Sam Jongejan, de regerend kampioen van de BetCity Mazda MX-5 Cup, als...

De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc...
error: Content is protected !!