EJ Automotive strikt Mathieu Detry

Met het bekendmaken van de naam van Mathieu Detry als kopman van EJ Automotive wil teambaas Jurgen Evers duidelijk zijn over de ambities in wat hun tweede seizoen wordt in de Ford Fiesta Sprint Cup en dat is een rol van betekenis spelen in de strijd om de overwinning(en) en de Belgische titel! Detry legde zich de voorbije twee jaar eerder toe op endurance-racerij – VW Fun Cup en Creventic – maar niemand is vergeten dat de Brusselaar in 2017 nog een aardige deun meeblies in het hoogstaand TCR Benelux-sprintkampioenschap!

In 2017 eindigde Mathieu 2de in TCR Junior Benelux, achter kampioen Benjamin Lessennes en tijdens de Zolderse Superprix won hij dat jaar achter het stuur van de WRT VW Golf TCR, die hij deelde met Maxime Potty, twee keer algemeen van Guillaume Mondron, terwijl Stéphane Lémeret en Kevin Abbring voor de 3deplaatsen gingen. 

Ik dacht verder te kunnen evolueren in TCR, maar de financiële middelen ontbraken en bovendien werd er afgestapt van het systeem van een auto en dus de kosten te kunnen delen,” legt Mathieu uit. “Van bij de geboorte van de Ford Fiesta Sprint Cup was ik vastbesloten om hieraan deel te nemen, want als rijder blijft mijn voorkeur uitgaan naar het zuivere sprintwerk.Er waren contacten met enkele Ford-concessiehouders, maar uiteindelijk heb ik enkel een paar keer kunnen testrijden en verkoos ik mij toe te leggen op het coachen van Contest-winnaar Dylan De Wolf. Ik bleef op die manier aanwezig en zo zijn er gesprekken gevoerd met Jurgen Evers. Na een debuut in de Ford Fiesta Sprint Cup in 2019 wou hij EJ Automotive absoluut laten doorgroeien, ik zag heel wat potentieel in de wijze waarop Jurgen werkt. Met mijn ervaring in de sprintracerij zal ik EJ Automotive en andere mogelijke rijders daadwerkelijk kunnen bijstaan en vooruithelpen. Ik pas perfect in het gehele plaatje. Ik kan Jurgen dan ook niet genoeg bedanken voor de kansen die hij mij biedt.”

Voorlopig zijn Detry en EJ Automotive enkel zeker van deelname aan de eerste twee meetings, Spring Meeting op het nieuwe F1-circuit van Zandvoort en Spa Euro Race.

“Het is en blijft de bedoeling om het volledige seizoen af te werken,” stelt Jurgen Evers. “Wij hebben er bewust voor gekozen om de deelname van Mathieu nu bekend te maken. Dat laat ons toe full te werken aan de voorbereiding van de eerste meetings en parallel kan hij blijven zoeken naar de nodige fondsen om het seizoen vol te maken. Mathieu is overigens niet onze enige pion, want EJ Automotive beschikt over drie rijklare Fiesta’s, waarvoor wij in onderhandeling zijn met twee andere rijders. Na een eerste leerjaar zal het voor iedereen duidelijk zijn dat we in 2020 vooraan willen meestrijden. En, ja, met Mathieu Detry hebben we alvast een sterke troef in handen om dat waar te maken.”

Meteen kennen we één naam die gaat voor de opvolging van uittredend kampioen David De Saeger. Vooral nu algemeen geweten is dat vice-kampioen Bert Longin er niet meer bij zal zijn en Kenny Herremans aangaf andere horizonten te willen opzoeken.

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!