ELMS: 42 inschrijvingen voor 2022

Er pronken maar liefst 42 wagens op de lijst van de Europese Le Mans-serie voor 2022 in de LMP2-, LMP3- en LMGTE-categorieën, waarbij enkel de allerbeste deelnemers uit de wereld het tegen elkaar opnemen. Er zal niet enkel gestreden worden voor de Europese titel, ook zullen de teams de kans krijgen op zes plaatsen voor de 24 uur van Le Mans in 2023, twee voor LMP2, één voor LMP3, en voor de eerste keer, drie voor LMGTE.

De LMP2-klasse telt 17 inzendingen, waaronder 7 in de Pro-Am-categorie, waar regerende en voormalige kampioenen, evenals nieuwe teams en coureurs die hun ELMS-debuut maken in 2022, het tegen elkaar zullen opnemen.

Het wagenpark in de LMP3-klasse telt 12 inschrijvingen, 2021 ELMS LMP3-kampioenen DKR Engineering zijn terug om hun eerste ELMS-titel te verdedigen met een enkele auto-inzending met de Belg Tom Van Rompuy.

Op de LMGTE-grid zullen 13 auto’s schitteren, waarbij Ferrari, Porsche en Aston Martin het tegen elkaar zullen opnemen voor de klasse-eer in 2022. Met ten minste 12 auto’s in de klasse, de top drie auto’s aan het einde van het seizoen zullen automatisch worden uitgenodigd voor de 24 uur van Le Mans in 2023.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst van 2022.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

SRO Motorsports Group en Pirelli verlengen de samenwerking

SRO Motorsports Group en Pirelli hebben een nieuwe vijfjarige overeenkomst aangekondigd die hun langdurige samenwerking verlengt tot en met het seizoen 2028. Volgens deze...

Comtoyou Racing vanaf 2024 met Aston Martin

De aankondiging kwam er zaterdagnamiddag op het Circuit de Barcelona-Catalunya, waar de voorlaatste wedstrijd van de Fanatec GT World Challenge Europe werd gehouden, tegelijk...

Hamofa Motorsport pakt in Oschersleben de titel in GTB

Oschersleben ligt achter de rug en het is nog even wachten tot de finale van het Belcar Endurance Championship. Een stand van zaken in...
error: Content is protected !!