ELMS: 42 inschrijvingen voor 2022

Er pronken maar liefst 42 wagens op de lijst van de Europese Le Mans-serie voor 2022 in de LMP2-, LMP3- en LMGTE-categorieën, waarbij enkel de allerbeste deelnemers uit de wereld het tegen elkaar opnemen. Er zal niet enkel gestreden worden voor de Europese titel, ook zullen de teams de kans krijgen op zes plaatsen voor de 24 uur van Le Mans in 2023, twee voor LMP2, één voor LMP3, en voor de eerste keer, drie voor LMGTE.

De LMP2-klasse telt 17 inzendingen, waaronder 7 in de Pro-Am-categorie, waar regerende en voormalige kampioenen, evenals nieuwe teams en coureurs die hun ELMS-debuut maken in 2022, het tegen elkaar zullen opnemen.

Het wagenpark in de LMP3-klasse telt 12 inschrijvingen, 2021 ELMS LMP3-kampioenen DKR Engineering zijn terug om hun eerste ELMS-titel te verdedigen met een enkele auto-inzending met de Belg Tom Van Rompuy.

Op de LMGTE-grid zullen 13 auto’s schitteren, waarbij Ferrari, Porsche en Aston Martin het tegen elkaar zullen opnemen voor de klasse-eer in 2022. Met ten minste 12 auto’s in de klasse, de top drie auto’s aan het einde van het seizoen zullen automatisch worden uitgenodigd voor de 24 uur van Le Mans in 2023.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijst van 2022.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!