ELMS: G-Drive Racing wint de seizoensfinale op Portimão, United Autosports #22 kampioen 2020

Nyck de Vries, Mikkel Jensen en Roman Rusinov pakken de overwinning in de laatste manche van de European Le Mans Series in de 4 Hours of Portimão. De Vries kwam met iets meer dan een halve minuut voorsprong onder de zwart-wit geblokte door in zijn #26 G-Drive Racing Aurus voor de #30 Duqueine Oreca en de #22 United Autosports Oreca. De twee United Autosports Oreca’s die samen de eerste vier rondes van het seizoen achter hun naam wisten te schrijven, moesten nu tevreden zijn met een derde en vierde plaats algemeen. Maar de #22 United Autosports Oreca met Philip Hansson en Filipe Albuquerque hadden de titel al op zak na de manche in Italië.

Vooral een goed uitgedokterde strategie en een sterke wedstrijd door het trio op het asfalt lagen aan de basis van de overwinning in Portimão. Rusinov lanceerde de G-Drive Racing Aurus als een raket vanaf de derde startrij en kon zo de leiding in handen nemen van Will Owen na de eerste bocht. Ook Jensen die de langste stint voor zijn rekening nam slaagde erin de leiding in handen de houden. Met nog iets minder dan een uur op de klok gaf Jensen het stuur door aan zijn teamgenoot de Vries die uiteindelijk de Aurus 01 naar de overwinning reed.

LMP3 klasse

In de LMP3 klasse ging de winst wel opnieuw naar het team van United Autosports met het startnummer 2. Tom Gamble, Rob Wheldon en Wayne Boyd sloten het seizoen af met een overwinning in Portimão en pakken ook de titel mee naar huis in de klasse voor 2020. David Droux en Julien Gerbi kwamen 12,5 seconden later over de finish in de #8 Realteam Racing Ligier, Martin Hippe en Dino Lunardi werden in de #13 Inter Europol Competition Ligier op een ronde gezet en moesten tevreden zijn met het brons.

GTE-klasse

Na de manche in Italië stond het Proton Competition team nog voor een lastige opgave tijdens de seizoensfinale in Portimão, het Porsche team moest in de voorlaatste wedstrijd de duimen nog leggen tegen de Kessel Racing Ferrari. Maar tijdens de laatste manche wist het Proton Competition team alsnog de winst en de titel naar hun kamp toe te trekken. Met ruim een halve minuut voorsprong kwamen Michele Beretta, Christian Ried en onze landgenoot Alessio Picariello als eerste over de finish in de GTE-klasse, voor hun grootste concurrent Nicola Cadei, Michael Broniszewski en David Perel met de #74 Kessel Racing Ferrari. Na de slotmanche van Portimão hadden Proton Competition en Kessel Racing beide 99 punten in het eindklassement, maar de titel werd alsnog beslist in het voordeel van het Porsche team, omdat ze de allereerste zege van het seizoen 2020 achter hun naam wisten te plaatsen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!