ELMS: United Autosport bepaalt het tempo in FP1 in Spa

De #22 United Autosports Oreca-Gibson was de snelste van 38 deelnemers voor de 4 Uren van Spa-Francorchamps tijdens de eerste vrije training van het weekend in de Belgische Ardennen. Onder een stralend zonnetje dat af en toe verdween achter wat wolkensluiers werd de sessie van 90 minuten gereden zonder onderbrekingen.

Phil Hanson schreef het snelste rondje op zijn naam met een tijd van 2m05.743, daarmee was hij een seconde sneller dan kampioensleider Louis Deletraz in de Orlen Team WRT Oreca #41, Charles Milesi in de #37 Cool Racing Oreca kwam op minder dan een seconde achterstand op de derde plaats, wat ook meteen de beste Pro-Am-inzending was.

Ugo de Wilde

Van de zestien LMP3-wagens in het veld was DKR Engineering Duqueine #4 de snelste, met Laurents Hörr achter het stuur die een rondetijd van 2m13.077 wist neer te zetten. Regerend kampioen Wayne Boyd in de United Autosports Ligier #2 kwam amper 0,2 seconden tekort en eindigde op een tweede plaats, voor de Europol Competition Ligier #13 van onze landgenoot Ugo de Wilde.

In de LMGTE-klasse triomfeerden opnieuw de kampioenschapsleiders Iron Lynx met Miguel Molina die het 7 km lange circuit van Spa-Francorchamps in de #80 Ferrari 488 in 2m17.859 aflegde. Richard Lietz deed er net iets minder dan twee tienden langer over in de #93 Proton Competition Porsche, Ross Gunn kwam uiteindelijk als derde onder de geblokte door met de #95 TF Sport Aston Martin.

Miguel Molina

Morgenochtend om 09.05 uur vindt de tweede en laatste vrije training van het weekend plaats.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!