ELMS: United Autosports blijft ongeslagen op Spa-Francorchamps

Filipe Albuquerque en Phil Hanson pakken de overwinning in de 4 uur van Spa-Francorchamps met de United Autosports Oreca (#22). Voor het Engels-Portugese duo is dit de tweede overwinning in twee races en tevens hun derde ELMS overwinning in de Belgische Ardennen in drie jaar tijd. 

Het zag er lang naar uit dat het een lange maar mooie strijd zou worden tussen United Autosports Oreca (Albuquerque/Hanson) en de G-Drive-Aurus (Rusinov/Jensen). Met nog iets meer dan één uur op de klok nam Jensen de leiding over, maar niet veel later verloor de Deen bij Pouhon de controle over de auto en belandde vervolgens in de vangrails. Nu was de dreiging voor Hanson helemaal weg om in zijn United-Oreca volledig te gaan voor de eindoverwinning. De strijd voor het zilver was wel nog spannend tussen Thomas Laurent in de Graff-Oreca en Tristan Gommendy in de Duqueine-Oreca. Tristan Gommendy verloor de controle over zijn Duqueine Team Oreca in de slotronde na een lekke band op Blanchimont. James Allen, Thomas Laurent en Alexandre Cougnaud kregen door dit voorval de tweede plaats in de schoot geworpen, het podium werd vervolledigd door Panis Racing (Julien Canal/Nicolas Jamin/Will Stevens).

Ook in de LMP3-klasse ging de winst naar United Autosport. Wayne Boyd, Tom Gamble en Robert Wheldon claimde eerder al de pole in hun klasse en brachten hun Ligier JS P320-Nissan als eerste over de finish. Anthony Wells en Colin Noble kwamen een eind later als tweede onder de zwart-wit geblokte vlag door in de Nielsen Racing Duqueine. Op het laatste schavot eindigde Thomas Erdos, Niko Kari en Andreas Laskaratos (Eurointernational Ligier).

In de GTE-klasse ging de zege naar David Perel, Michael Broniszewski en Marcos Gomes in de Kessel Racing Ferrari, gevolgd door de AF Corse-Ferrari bestuurd door Emmanuel Collard, François Perrodo en Harrison Newey. Het brons was uiteindelijk voor Aston Martin Racing met Paul Dalla Lana, Mathias Lauda en Augusto Farfus.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

NLS 2: Tweede overwinning in twee races voor de BMW M4 GT3

De BMW M4 GT3 was opnieuw de snelste in de tweede race van het seizoen van de Nürburgring Endurance Series (NLS). Nadat ROWE Racing...

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...
error: Content is protected !!