Emile De Dryver versterkt Cédric Bollen en Sébastien Kluyskens op de #477 DRM Autographe!

De VW Fun Cup #477 van DRM Motorsport is zonder twijfel een van de meest verwachte wagens voor het seizoen 2022 van de VW Fun Cup powered by Hankook. Ook dit seizoen wil de regerende kampioen meespelen voor de zege in het algemene klassement en een nieuwe titel. Een onuitgegeven rijdersbezetting moet van de bolide opnieuw een van de referenties maken van het peloton.

De nieuwe rijder van de #477 is een gekend gezicht voor DRM Motorsport. Emile De Dryver maakte zijn competitiedebuut in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, alvorens deel te nemen aan het volledige kampioenschap 2019. De zoon van Bernard De Dryver concentreerde zich vorig jaar op persoonlijke projecten maar maakt nu zijn terugkeer langs de grote poort. “Wie zou weigeren om te racen op de regerende kampioen?” reageert Emile. “Philippe Bollen wil me al even een team laten vormen met zijn zoon en ik ben erg gelukkig dat die wens dit jaar werkelijkheid wordt. Ik deel dus het stuur met de beste rijder uit de VW Fun Cup en een erg snelle tweede rijder. Ik zal er alles aan doen om de verwachtingen in te lossen.”

Wanneer Emile het heeft over de beste rijder uit de VW Fun Cup, gaat het wel degelijk over Cédric Bollen. De Luikenaar is een referentie onder de specialisten van de competitie voor de populaire racekevers. Hij is het speerpunt van de #477 en het is dan ook geen verrassing dat hij ook komend seizoen de wegkapitein zal zijn. “We zullen er alles aan doen om onze titels en de zege in de 25 Hours te behouden, maar de concurrentie zal van een nog hoger niveau zijn in 2022”, verduidelijkt Cédric. “Meer wagens zullen immers strijden voor de algemene zege. We zullen echter alles geven. Ik ben trouwens erg opgetogen met de komst van Emile op de #477. Hij maakt deel uit van onze vriendengroep en heeft getoond dat hij een intelligente en snelle rijder is. We weten dat polyvalentie belangrijk is in de VW Fun Cup en gezien de sterke tegenstand, is het belangrijk om te kunnen rekenen op een rijder zoals hij.”

Sébastien Kluyskens wordt al sinds 2017 aan Cédric gelinkt en er is dan ook geen enkele reden om het duo te scheiden dat de afgelopen jaren zoveel trofeeën in de wacht heeft gesleept. De man uit Waver werd gepromoot tot ‘Top Gun’-rijder dankzij sterke prestaties in 2020 en 2021, en heeft de intentie om het seizoen goed in te zetten. “Tijdens de eerste manche van het seizoen in Mettet is er een dubbele puntenverdeling, net als in Zolder”, geeft Seb aan. “Een goede start is dus een noodzaak. Rekenen is niet toegestaan. Mettet is een circuit waar we over het algemeen meer moeilijkheden ervaren, maar vorig jaar heeft ons dat niet tegenhouden om tweemaal te winnen. Voor mij zal het team met de beste afstellingen zegevieren.”

Als kers op de taart blijft de #477 de steun krijgen van Autographe. Het bedrijf van voormalig rijder Bernard de Saint-Hubert is al vijf seizoenen een trouwe partner van DRM Motorsport. De onderneming die gespecialiseerd is in de inrichting van voertuigen wordt opnieuw de titelsponsor van de wit-oranje Evo3.

De aftrap van de VW Fun Cup powered by Hankook 2022, dat is al komend weekend op het Circuit Jules Tacheny de Mettet. De start van de race van 8 uur wordt gegeven om 10.15u.

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland begint het nieuwe seizoen in Imola

Het nieuwe seizoen van de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland gaat van start op het circuit van Imola, Italië, met een indrukwekkend veld van...

RedAnt Racing met grote ambities richting thuisrace in Spa

Na een klinkende zege in de 12 uur van Mugello trekt RedAnt Racing als leider in de 992-klasse naar de tweede manche van de...

NTC 2024 in de volgende bocht van het Junior Black Knights Team

De eerste van zeven races van het seizoen vindt dit weekend plaats in Assen (Nederland) voor de drie aanstormende Belgische rijders. De beste jonge coureurs...
error: Content is protected !!