Endurance Cup: Emil Frey Racing zet drie Lamborghini’s in

Emil Frey Racing zal dit seizoen twee Pro-ploegen opstellen naast een Silver Cup-inschrijving, waarvan de laatste 2022 ingaat als titelverdediger. Drie Lamborghini Huracan GT3’s nemen deel aan de GT World Challenge Europe waarmee Lamborghini het voortouw zal nemen in de algehele aanval op de langeafstandsraces.

In de nummer 63 blijft Albert Costa het fundament van de Pro-line-up en wordt hij vergezeld door Jack Aitken en Lamborghini-fabriekscoureur Mirko Bortolotti. Costa kwam in 2016 bij Emil Frey Racing en maakte deel uit van de crew die in 2018 de enige overwinning van de Endurance Cup tot nu toe behaalde op Circuit Paul Ricard. Bortolotti die beschouwd wordt als een van de meest bekwame GT-coureurs in de sport, verhuist naar het kamp van Emil Frey Racing na een seizoen bij FFF Racing waarin het team een ​​recordaantal van drie algemene polepositions behaalde in de Endurance Cup en een overwinning op de Nürburgring. Aitken keert naar de Zwitserse ploeg nadat hij zijn GT-racedebuut maakte in 2021.

Ook de zusterwagen met het nummer 19 heeft een sterke bemanning. Fabriekskampioen Giacomo Altoè en Arthur Rougier keren terug naar het team, terwijl Léo Roussel zich bij het programma voegt na vorig seizoen bij Saintéloc Racing te hebben doorgebracht.

Op de Silver Cup-klasse met het nummer 14 zijn al twee van de drie coureurs bevestigd. Konsta Lappalainen is een terugkerende coureur die samen met nieuwkomer Stuart White de cockpit zal delen met een derde coureur die nog voor de seizoensopener zal bekend gemaakt worden.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Circuit Spa-Francorchamps klaar voor de Spa Six Hours

De editie van de dertigste Spa Six Hours komt er met rasse schreden aan! Van 28 september tot en met 1 oktober, biedt Roadbook weer...

ROWE RACING trekt naar Barcelona voor de titel

ROWE RACING heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug in de GT World Challenge Europe en staat nu voor de seizoensfinale in Barcelona. Met...

RedAnt Racing sluit seizoen Porsche Carrera Cup Benelux af op een positieve noot

Dit weekend werd op de Oostenrijkse Red Bull Ring, in het kader van de prestigieuze DTM-meeting, de slotmanche van de Porsche Carrera Cup Benelux...
error: Content is protected !!