Endurance Cup: Emil Frey Racing zet drie Lamborghini’s in

Emil Frey Racing zal dit seizoen twee Pro-ploegen opstellen naast een Silver Cup-inschrijving, waarvan de laatste 2022 ingaat als titelverdediger. Drie Lamborghini Huracan GT3’s nemen deel aan de GT World Challenge Europe waarmee Lamborghini het voortouw zal nemen in de algehele aanval op de langeafstandsraces.

In de nummer 63 blijft Albert Costa het fundament van de Pro-line-up en wordt hij vergezeld door Jack Aitken en Lamborghini-fabriekscoureur Mirko Bortolotti. Costa kwam in 2016 bij Emil Frey Racing en maakte deel uit van de crew die in 2018 de enige overwinning van de Endurance Cup tot nu toe behaalde op Circuit Paul Ricard. Bortolotti die beschouwd wordt als een van de meest bekwame GT-coureurs in de sport, verhuist naar het kamp van Emil Frey Racing na een seizoen bij FFF Racing waarin het team een ​​recordaantal van drie algemene polepositions behaalde in de Endurance Cup en een overwinning op de Nürburgring. Aitken keert naar de Zwitserse ploeg nadat hij zijn GT-racedebuut maakte in 2021.

Ook de zusterwagen met het nummer 19 heeft een sterke bemanning. Fabriekskampioen Giacomo Altoè en Arthur Rougier keren terug naar het team, terwijl Léo Roussel zich bij het programma voegt na vorig seizoen bij Saintéloc Racing te hebben doorgebracht.

Op de Silver Cup-klasse met het nummer 14 zijn al twee van de drie coureurs bevestigd. Konsta Lappalainen is een terugkerende coureur die samen met nieuwkomer Stuart White de cockpit zal delen met een derde coureur die nog voor de seizoensopener zal bekend gemaakt worden.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!