ENORM SUCCES VOOR DE WIN2RACE-STAND EN DE VW FUN CUP OP DE BRUSSELS MOTOR SHOW!

De Brussels Motor Show – ook wel gekend als het Salon voor de Auto, Motorfiets en Mobiliteit – heeft afgelopen zondag definitief zijn deuren gesloten en is eens te meer uitgedraaid op een enorm succes. Tijdens de tien openingsdagen baanden meer dan 500 000 bezoekers zich een weg door de Paleizen van Brussels Expo, en een groot aantal onder hen liet hun oog vallen op de prachtige Win2Race-stand… en de drie VW Fun Cup die er tentoongesteld stonden.

Deze stand, een resultaat van de samenwerking tussen het Circuit de Spa-Francorchamps, de VW Fun Cup powered by Hankook en Michel Vaillant, werd inderdaad gekruid met de aanwezigheid van drie Racekevers: de Biplace van Michael Mazuin Sport, de #292 van Comtoyou Racing (voor de gelegenheid in de kleuren van het Circuit de Spa-Francorchamps) en de fantastische VW Fun Cup ‘Vaillante’ die heel wat aandacht naar zich toetrok.

En het is net die wagen, die doet denken aan de held van Jean Graton, die bestuurd zal worden door de winnaars van de Win2Race-wedstrijd. Op woensdag 8 juli nemen vier gelukkige winnaars immers het stuur van die bolide met een professionele coach aan hun zijde. In een ideale context kunnen zij genieten van de zeven kilometer van het mooiste circuit ter wereld!

Niet minder dan 4085 deelnemers hebben hun kans gewaagd en de winnaars van deze uitzonderlijke wedstrijd zijn Philippe Spitaels, Patrick De Wit, Jonas Mariën en Nicolas Stroinovsky.

Gezien het succes van de wedstrijd heeft ook het Circuit de Spa-Francorchamps zijn steentje willen bijdragen, door vijf circuitdopen cadeau te doen in een sportieve wagen en aan de zijde van een professionele piloot. We zijn zeker dat Barbara Braun, Jordy Debougnoux, Caroline Stainier, Maarten Michalski en… Lorenzo Donniacuo die ervaring niet snel zullen vergeten!

Bovenop de VW Fun Cup konden de bezoekers van de Win2Race-stand het universum van Michel Vaillant en de Fondation Jean Graton ontdekken, de stichting die het werk van de Franse auteur, die een groot deel van zijn leven doorbracht in Brussel, wil eren. De Michel Vaillant Art Strips, kunstwerken afkomstig uit de albums van de stripheld, kunnen zonder enige twijfel indrukwekkend genoemd worden. Voor de talloze bezoekers was het ook een kans om het tweede seizoen van Michel Vaillant, dat bestaat uit zeven verhalen, te ontdekken.

Honderden bezoekers hebben tot slot een virtuele ronde kunnen beleven op het Circuit de Spa-Francorchamps dankzij de simulator in de kleuren van Ladbrokes.be, een van de partners van de VW Fun Cup. Het is de jonge Belgische eenzitterhoop Ugo de Wilde die de beste rondetijd liet noteren tijdens het Autosalon. Hij legde de zeven kilometer af in 1:50.773.

Deze eerste grote afspraak van het jaar 2020 doet een weergaloos seizoen verhopen voor de VW Fun Cup powered by Hankook. De eerste wedstrijd vindt plaats op 21 en 22 maart in Mettet, terwijl de onvermijdelijke Hankook 25 Hours VW Fun Cup op het Circuit van Spa-Francorchamps betwist wordt op 11 en 12 juli. Het aftellen is nu echt begonnen!
 
Kalender 2020
 
21-22 maart: Kronos 8 Hours of Mettet
25-26 april: Dutch Fun Festival – Assen
9-10 mei: Franco Fun Festival – Spa-Francorchamps
23-24 mei: Magny-Cours Cups
11-12 juli: Hankook 25 Hours VW Fun Cup
12-13 september: Benelux Open Races – Zandvoort
10-11 oktober: Zolder Fun Festival

Bron: VW Fun Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!