ERC: Alexey Lukyanuk wint alle etappes op de eerste dag van de Rally di Roma Capitale

Alexey Lukyanuk heeft de internationale rally in stijl hervat door alle zes de proeven van de eerste dag te winnen in de Rally di Roma Capitale, het openingsevenement van het FIA European Rally Championship-seizoen 2020.

Lukyanuk slaagde er met zijn Citroën C3 R5 in om de winnaar van vorig jaar, Giandomenico Basso – de dubbele ERC-kampioen – de hele dag achter zich te laten. Basso, die zijn competitiedebuut maakt in een Loran-ingeschreven Volkswagen Polo GTI R5, staat 34,1 seconden achter Lukyanuk op de tweede plaats. Oliver Solberg staat voorlopig op de derde plaats 13,0 seconden langzamer dan zijn ervaren Italiaanse rivaal in een andere Polo.

De Roemeense kampioen Simone Tempestini staat op de vierde plaats, 7,5 seconden achter Solberg met zijn Skoda Fabia R5 en Fabian Kreim 5,0 seconden verder op de vijfde plaats tijdens zijn Polo-debuut. Craig Breen sluit de top zes af in zijn Hyundai i20 R5, met een achterstand van 0,1 s op Kreim.

Alexey Lukyanuk

“Het gaat heel goed, ik ben zeer tevreden met het verloop van de dag “, zei Lukyanuk. “het lijkt erop dat we in elke fase behoorlijk goed werk hebben geleverd. Dank aan het hele team voor de wagen die gewoon perfect was en Pirelli voor de banden. Het totaalpakket werkt. Voor mij zit het gevoel redelijk goed. Het lijkt erop dat deze periode van quarantaine mij niet zo erg heeft beïnvloed.”

Onze Belg Grégoire Munster kan terugkijken op een sterke openingsdag en staat voorlopig op een mooie zevende plaats met zijn Hyundai i20 R5.

 Andrea Crugnola en Adrien Fourmaux crashten op de eerste en tweede etappe van zaterdag, maar gelukkig raakte niemand van de bemanningsleden gewond. Vandaag staan er negen proeven op het programma.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Eerste Rally of Bertrix presenteert een mooie affiche 

Dit weekend maakt de Rally of Bertrix zijn intrede in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Meer nog, het is zelfs de allereerste editie van...

Huber Racing maakt zijn debuut in de ADAC GT Masters

Huber Racing zal zijn debuut maken in de ADAC GT Masters op het "Festival of Dreams" dit weekend. Het Beierse team zal in totaal...

Belgium Racing aan de voet van het podium in Spa na lastige wedstrijd

Afgelopen weekend stond op het F1-circuit in Spa-Francorchamps de tweede afspraak van het Belcar Endurance Championship 2023 en de Porsche Endurance Trophy Benelux 2023...
error: Content is protected !!