ERC: Alexey Lukyanuk wint alle etappes op de eerste dag van de Rally di Roma Capitale

Alexey Lukyanuk heeft de internationale rally in stijl hervat door alle zes de proeven van de eerste dag te winnen in de Rally di Roma Capitale, het openingsevenement van het FIA European Rally Championship-seizoen 2020.

Lukyanuk slaagde er met zijn Citroën C3 R5 in om de winnaar van vorig jaar, Giandomenico Basso – de dubbele ERC-kampioen – de hele dag achter zich te laten. Basso, die zijn competitiedebuut maakt in een Loran-ingeschreven Volkswagen Polo GTI R5, staat 34,1 seconden achter Lukyanuk op de tweede plaats. Oliver Solberg staat voorlopig op de derde plaats 13,0 seconden langzamer dan zijn ervaren Italiaanse rivaal in een andere Polo.

De Roemeense kampioen Simone Tempestini staat op de vierde plaats, 7,5 seconden achter Solberg met zijn Skoda Fabia R5 en Fabian Kreim 5,0 seconden verder op de vijfde plaats tijdens zijn Polo-debuut. Craig Breen sluit de top zes af in zijn Hyundai i20 R5, met een achterstand van 0,1 s op Kreim.

Alexey Lukyanuk

“Het gaat heel goed, ik ben zeer tevreden met het verloop van de dag “, zei Lukyanuk. “het lijkt erop dat we in elke fase behoorlijk goed werk hebben geleverd. Dank aan het hele team voor de wagen die gewoon perfect was en Pirelli voor de banden. Het totaalpakket werkt. Voor mij zit het gevoel redelijk goed. Het lijkt erop dat deze periode van quarantaine mij niet zo erg heeft beïnvloed.”

Onze Belg Grégoire Munster kan terugkijken op een sterke openingsdag en staat voorlopig op een mooie zevende plaats met zijn Hyundai i20 R5.

 Andrea Crugnola en Adrien Fourmaux crashten op de eerste en tweede etappe van zaterdag, maar gelukkig raakte niemand van de bemanningsleden gewond. Vandaag staan er negen proeven op het programma.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!