ERC: Alexey Lukyanuk wint de Rally di Roma Capitale

Alexey Lukyanuk heeft met zijn Citroën C3 R5 de Rally di Roma Capitale gewonnen, met deze zege in de eerste manche, laat de Rus duidelijk zien dat hij klaar is voor zijn titeluitdaging in de FIA ​​European Rally Championship 2020.  

Lukyanuk versloeg Giandomenico Basso en Oliver Solberg in Italië nadat hij zaterdag met veel overtuiging alle zes de proeven achter zijn naam had geschreven. Maar vandaag liet hij de eer aan de Italianen voor de zeges in de 9 proeven, Giandomenico Basso (VW Polo R5) en Andrea Crugnola (Citroën C3 R5) verdeelden onder elkaar de snelste tijden. Lukyanuk werkte alle proeven op een gecontroleerde manier af en wist uiteindelijk met 16.1 seconden op Basso te finishen als eindwinnaar. Basso kon nog een heel stuk van zijn achterstand goedmaken, maar kon niet voldoende druk zetten bij de Rus. Op iets meer dan een minuut van Lukyanuk eindigde Oliver Solberg op de derde plaats met zijn VW Polo R5. Ook onze Belg Grégoire Munster wist vandaag opnieuw progressie te boeken met zijn Hyundai i20 R5 en eindigde op een welverdiende zevende plaats. 

Zelindo Melegari claimde een rijkverdiende ERC2-overwinning bij zijn eerste start sinds hij en bijrijder Corrado Bonato 11 maanden geleden gewond raakten bij een crash op de Barum Czech Rally Zlín. Ken Torn won een hectische strijd om ERC3 en ERC3 Junior nadat rivaal Pedro Antunes op de laatste etappe crashte.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!