Ezequiel Companc: “ADAC GT Masters is een van de beste GT sprintkampioenschappen in Europa en de wereld”

Madpanda Motorsport zal in 2022 in het Duitse GT-kampioenschap een Mercedes-AMG GT3 Evo met de bijnaam “Marga” laten debuteren. In een interview legt Ezequiel Companc, teambaas van het eerste Spaanse team in de ADAC GT Masters, uit wat hem aantrekt in de serie en wat de doelen van het seizoen zijn.

Waarom een ​​derde jaar GT World Challenge Europe Endurance doen en meedoen aan de ADAC GT Masters?

Het was een heel moeilijke beslissing om de GTWC Sprint Cup niet te doen, maar uiteindelijk is het goed om niet alleen gekoppeld te zijn aan SRO. We beleven ongetwijfeld geweldige seizoenen met hen en we hebben de afgelopen twee jaar veel geweldige resultaten behaald. Ik denk echter dat het tijd is voor ons om nieuwe uitdagingen aan te gaan en ook naar andere kampioenschappen te gaan, zoals de ADAC GT Masters. Naar mijn mening is dit een van de beste GT sprintkampioenschappen in Europa en in de wereld. Het niveau is super hoog en er is altijd een groot en sterk rooster. De Duitse fans zijn ook ongelooflijk! Ik heb er in 2017 en 2018 al geracet en ik heb een fantastische tijd gehad. Ik kijk er echt naar uit om terug te komen naar deze paddock.

Wat is je belangrijkste doel in de ADAC GT Masters in je eerste seizoen als teambaas?

We weten natuurlijk dat de ADAC GT Masters een zware uitdaging gaat worden, maar ik weet dat we er meer dan klaar voor zijn. Het team is de afgelopen twee jaar enorm gegroeid en we hebben sinds onze start enorm veel werk verzet. We willen strijden voor podiumplaatsen en mogelijk ook voor het kampioenschap. Het doel is om een ​​goed seizoen te hebben, ook al is het ons eerste. We komen met hoge verwachtingen.

Wat vind je leuk aan dit zeer competitieve kampioenschap?

Ik hou echt van de ernst van het kampioenschap, je kent de regels vanaf het begin, je kunt er niet omheen. Het is zwart of wit, geen grijze zones. Ik hou van dit soort benadering. Als je het goed doet, bewijzen coureurs en teams zich in de GT-wereld. Ik kijk erg uit naar de eerste race.

Bron: ADAC GT Masters

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!