Fanatec GT2 European Series: Geen makkelijke opdracht in Misano voor Peter Guelinckx en Bert Longin

De Fanatec GT2 European Series is dit weekend in Misano halfweg het seizoen 2021. Peter Guelinckx en Bert Longin trekken met hun Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport als tweede in de tussenstand naar in Italië en zijn vast van plan om het verschil met de leiders gevoelig te reduceren.

Bert Longin kwam aan de vooravond van de derde van vijf meetings in de Fanatec GT2 European Series tot een verbazende vaststelling. “Ik dacht dat ik in de loop der jaren toch zowat elk circuit in Europa al een keer had bezocht, maar nu blijkt dat noch Peter, noch Anthony, noch ik ooit al in Misano zijn geweest”, stelt Longin met een brede glimlach. “Dat betekent dat we de afgelopen dagen toch een aanzienlijk aantal uur in de simulator hebben doorgebracht om het Misano World Circuit Marco Simoncelli wat onder de knie te krijgen.”

De eerste vier races van het seizoen werden stuk voor stuk door een Audi R8 LMS GT2 gewonnen, waaronder één door Guelinckx en Longin. Dat heeft echter niet alleen positieve gevolgen. “SRO-kampioenschappen worden geregeerd door een Balance of Performance, dat weten we”, legt Longin uit. “Maar nu hebben ze ons vermogen nog een beetje extra beperkt. Dat maakt dat dit geen makkelijke opdracht wordt.”

(c) SRO Motorsports Group

Want de concurrentie in Misano is niet min. “Er zitten toch een paar technische gedeeltes in het tracé”, weet Guelinckx. “Dat betekent dat een lichte wagen als de KTM er behoorlijk uit de voeten zou kunnen komen. We mogen ons niet enkel blindstaren op de Porsche van Vergers of de Audi van Fjordbach.”

Deze laatste voert samen met teammaat Patterson de tussenstand aan, maar Guelinckx en Longin zijn vast van plan daar zo snel mogelijk iets aan te doen. “We moeten het tij keren”, stelt de Leuvenaar, daarin bijgetreden door zijn maatje Guelinckx. “Er op en erover!”, stelt die grijnzend. “We hebben recent in Spa een heel nuttige testsessie afgewerkt. Zeker qua afstellingen zijn we nu een stap verder.”

“Peter heeft in Hockenheim ook al bewezen dat zijn ‘racing skills’ er stevig op vooruitgaan”, vult Longin aan. “Bovendien worden we omringd door de superprofs van PK Carsport. We hebben dus zoveel mogelijk troeven achter de hand, nu is het aan ons om die vakkundig uit te spelen.”

(c) SRO Motorsports Group

Voor de bijzondere meeting in Misano – twee races op zaterdag, waarvan eentje ’s avonds in het tweeduister wordt verreden – heeft ook PK Carsport-teambaas Anthony Kumpen er een goed oog in. 

“Die kleinere restrictor die ons door de strengere BoP wordt opgelegd gaat het ons wel wat moeilijker maken”, beseft Kumpen. “Maar dat neemt niet weg dat wij met Peter en Bert één van de meest homogene rijderscombinaties van het hele veld hebben. Dat is en blijft zo. Ik ben er dan ook van overtuigd dat we opnieuw voorin kunnen meedraaien.”

Kwalificaties in Misano worden vrijdagavond (20u25-21u15) afgewerkt, de races op zaterdag starten om 12u30 en 20u10 en zijn te bekijken op het GT World YouTube-kanaal.

Racemail Press team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Tweede plaats op het LMGT3-podium voor WRT

BMW M Motorsport maakte een opmerkelijke terugkeer naar de 24 uur van Le Mans na 25 jaar afwezigheid, met zowel hoogte- als dieptepunten tijdens...

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...
error: Content is protected !!