Fanatec GT2 European Series: Guelinckx en Longin als één van de favorieten naar Hockenheim

Het autosportseizoen zit ondertussen op kruissnelheid. Ook de Fanatec GT2 European Series is al aan zijn tweede afspraak toe: volgende zaterdag worden op de Hockenheimring twee races over 50 minuten afgewerkt. Peter Guelinckx en Bert Longin trekken met hun Audi R8 LMS GT2 uit de ateliers van PK Carsport als co-leiders richting Duitsland.

Het zijn drukke weken voor Peter Guelinckx, en niet alleen op zakelijk vlak. De Limburgse ondernemer, die samen met Stienes Longin ook in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux aan de slag gaat, is in Hockenheim aan het tweede van drie opeenvolgende raceweekends toe.

“Ja, mijn agenda is goed gevuld”, stelt Guelinckx met een brede glimlach. “Maar dat is ook een bewuste keuze. In deze fase van mijn autosportactiviteiten (Guelinckx is aan zijn allereerste volledige autosportseizoen toe, red.) is het goed om zoveel mogelijk te rijden, want zo krijg ik sneller alle aspecten van de racerij onder de knie.”

(c) SRO Motorsports Group

Bert Longin helpt zijn kompaan daar graag bij. Na de succesvolle seizoensopener in de Fanatec GT2 European Series in Monza – met een vierde plaats en een overwinning als resultaten – werkte het duo op het circuit van Spa-Francorchamps nog een testsessie af.

“Kwestie van de afstellingen van de wagen wat bij te schaven”, legt Longin uit. “Door de BoP voor Hockenheim moet onze Audi R8 LMS GT2 een centimeter omhoog en krijgen we ook 25 kilogram extra in de wagen. Niet dat ik me daar grote zorgen over maak, maar je bent er maar beter op voorbereid. Daarom was het ook handig – en heel vriendelijk van zijn kant – dat we tijdens die test beroep konden doen op Dries Vanthoor. Hij heeft ons goed geholpen om het potentieel van de auto volledig te benutten. Bovendien kunnen we altijd rekenen op onze teambaas Anthony Kumpen, en dat zorgt wel voor mentale rust.”

Peter Guelinckx mag volgend weekend dan wel als rookie aan de start verschijnen, helemaal onbekend is de Hockenheimring hem niet. 

(c) SRO Motorsports Group

“Enkele weken geleden werd er een SRO-testdag verreden”, legt hij uit. “Helaas werd die voor tachtig procent in de regen afgewerkt. (lacht) Maar in dat anderhalf uur op een opdrogende piste heb ik wel kunnen vaststellen dat het een snelle en indrukwekkende omloop is. Dat we er als één van de favorieten worden beschouwd? Ja, als je een wedstrijd wint, hoort dat er bij, zeker? Ik vind het in ieder geval niet erg. Ik kijk er ontzettend naar uit om in Hockenheim aan de slag te kunnen gaan.”

In de tussenstand van de Fanatec GT2 European Series delen Guelinckx en Longin de eerste plaats met het Amerikaans-Deense duo Patterson-Fjordbach, eveneens actief met een Audi R8 LMS GT2. De kwalificaties worden in Hockenheim op vrijdag afgewerkt, beide races worden op zaterdag (10u30 en 14u05) verreden. 

Racemail Press team

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!