Ferrari-teambaas Mattia Binotto blijft geloven in Formule 1-seizoen, Bernie Ecclestone maakt er liever een kruis over voor 2020

Ferrari-teambaas Mattia Binotto liet weten bij Sky Italia dat er nog steeds meerdere opties zijn om een volwaardige kalender af te werken. Het valt nog af te wachten wanneer het F1-seizoen kan starten, zeker nu de eerste acht races van het nieuwe seizoen reeds geannuleerd zijn. Normaal worden alle races in een Formule 1-seizoen binnen hetzelfde jaar afgewerkt, maar de Formule 1 denkt eraan om het seizoen misschien door te trekken tot 2021.

“Verschillende opties zijn mogelijk en de teams willen hun zeer flexibel opstellen. Denk daarbij ook aan tweedaagse evenementen en een seizoen dat in januari doorloopt, behoren tot de mogelijkheden. Verplaats eventueel de vrije trainingen naar zaterdagochtend”, aldus teambaas Mattia Binotto.

“Ik heb het gevoel dat dit cruciale momenten zijn voor de teams, de sport en voor de organisatoren. Om een volwaardige racekalender samen te stellen hebben we CEO Chase Carey en de FIA de volledige vrijheid gegeven”.

Voormalig F1-baas Bernie Ecclestone heeft een hele andere kijk op het F1-seizoen van 2020. Hij zou liever werken in de richting van 2021 en een streep trekken door het volledige Formule 1-seizoen van 2020.

“Ik zou de gesprekken stoppen over het organiseren van races voor dit jaar”, aldus Ecclestone in een gesprek met persbureau Reuters. “Dat is het beste wat je voor iedereen kan doen, zodat niemand gekke afspraken maakt over races die misschien niet gaan plaatsvinden. Het is heel erg jammer, maar het is nu eenmaal zo”.

Eerder deze week liet CEO Chase Carey nog weten dat hij er nog altijd in geloofde een kalender van maximaal 18 evenementen samen te stellen.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!