FIA WEC: Alpine is klaar voor de strijd 

Alpine is klaar om hun nieuwe endurancecampagne af te trappen met de Proloog van het FIA World Endurance Championship op Sebring! Deze tweedaagse test brengt alle deelnemers samen op hetzelfde circuit terwijl ze hun laatste voorbereidingen treffen voor de 1000 mijl van Sebring, de openingsronde van het seizoen die de week erna plaatsvindt. Het team en de coureurs zullen hard werken om hun snelheid op te voeren en de beste afstellingen te vinden, zodat de A470’s de uitdagingen van het Amerikaanse circuit aankunnen.

Sebring International Raceway staat bekend om zijn mix van zeventien bochten en verschillende rechte stukken op een verschrikkelijk schurend, hobbelig circuit met historische beton- en asfaltsecties. Alpine rijdt al sinds 1964 op Sebring en heeft een podium in LMP2 en een overwinning in Hypercar op zijn naam staan. Het team zal voortbouwen op zijn roemrijke geschiedenis om twee productieve dagen af te werken en zijn kansen op succes in een steeds competitievere en uitdagendere LMP2-categorie te maximaliseren.

De expertise van de coureurs zal ook waardevol zijn om dit doel te bereiken. André Negrão, die de A470 tijdens zijn enige eerdere optreden op Sebring bestuurde, eindigde in 2019 als tweede in de LMP2 en won in 2022 de algemene race met Matthieu Vaxiviere en Nicolas Lapierre. Memo Rojas, winnaar van de 12 uur van Sebring in 2014, brengt ook zijn ervaring mee naar het team. Olli Caldwell wordt de derde man in de #35 A470 en een Sebring-rookie.

Beide trio’s konden zich voorafgaand aan deze eerste ontmoeting oriënteren achter het stuur van de Alpine A470 op het Algarve International Circuit in Portimão. De twee prototypes werden op 15 februari naar Sebring vervoerd en het team kreeg ze op maandag in handen om ze voor te bereiden op de Proloog, die zaterdag om 8.45 uur plaatselijke tijd begint. Na het weekend zal het Alpine Elf Endurance Team alle verzamelde gegevens analyseren voordat het begint aan een week van Noord-Amerikaanse autosport, met de 1000 mijl van Sebring (FIA WEC) en de 12 uur van Sebring (IMSA).

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Porsche Supercup: Jonge coureurs domineren 31e seizoen

Het 31e seizoen van de Porsche Mobil 1 Supercup werd gekenmerkt door opvallende prestaties van jonge coureurs. De 20-jarige Deense Porsche Junior, Bastian Buus,...

Team RaceArt keert voor het eerst sinds 2019 terug in de Porsche Carrera Cup Benelux

Team RaceArt keert terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux en verwelkomt Sam Jongejan, de regerend kampioen van de BetCity Mazda MX-5 Cup, als...

De Fun Cup powered by Hankook aan de vooravond van een nieuw tijdperk

Het leven bestaat uit verschillende hoofdstukken, een vaststelling die ook geldt voor de Fun Cup powered by Hankook. Na de voorbije aankondiging dat Marc...
error: Content is protected !!