FIA WEC: Mooi veld van 37 wagens voor de 1000 Miles of Sebring

Op de eerste versie van de 1000 Miles of Sebring deelnemerslijst pronken maar liefst 37 wagens, de seizoensopener van het FIA World Endurance Championship 2022 viert dit jaar zijn tiende verjaardag.

Sebring zal de Hypercars ook voor het eerst in actie zien op Amerikaanse bodem, aangezien Toyota Gazoo Racing, Glickenhaus Racing en Alpine’s A480 – Gibson het allemaal tegen elkaar opnemen in de hoofdcategorie van het WEC. Van de 12 coureurs die in de Hypercar-categorie zijn ingeschreven, zal er één thuiscoureur zijn: Ryan Briscoe van Glickenhaus, een Australische-Amerikaan die naast de Fransmannen Olivier Pla en Romain Dumas zal strijden in de onder Amerikaanse vlag staande Glickenhaus-ploeg.

Ook het Amerikaanse merk Corvette Racing zal voor het eerst deelnemen aan een volledig WEC-seizoen. Het iconische Amerikaanse automerk zal maar al te graag een sterke start willen maken in het bijzijn van de thuisfans. De Chevrolet Corvette C8.R met het nummer 64 wordt bestuurd door Tommy Milner en Nick Tandy. Het duo zal de strijd aangaan met Ferrari en Porsche in de LMGTE Pro-categorie, die allebei twee auto’s hebben ingeschreven (de Ferrari 488 GTE Evo en de Porsche 911 RSR-19) in de klasse.

Het Richard Mille Racing Team met achtvoudig Rally-wereldkampioen Sebastien Ogier, Charles Milesi en Lilou Wadoux zullen de strijd aangaan met 15 LMP2-wagens, een recordaantal voor 2022. Ook regerend LMP2-kampioen WRT maakte gisteren zijn line-up bekend, het Belgische team zal twee Oreca’s inzetten op de startgrid.

In de LMGTE Am-klasse zullen 13 teams het tegen elkaar opnemen voor de overwinning, waaronder 2019 Sebring-winnaars Dempsey-Proton Racing, die twee auto’s zal opstellen. De Porsche 911 RSR-nummers 77 en 88 hebben nauwe banden met de VS dankzij mede-eigenaar Patrick Dempsey. Amerikaan Ben Keating die de nr. 33 Aston Martin Vantage AMR (TF Sport) deelt met teamgenoten Florian Latorre en Marco Sorensen, zal ook kunnen rekenen op de steun van de Amerikaanse fans.

Klik HIER om de voorlopige deelnemerslijst te bekijken.

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

DTM: Nieuwe testbeperkingen met focus op duurzaamheid en kostenbesparing

De beslissing van de DTM om testbeperkingen in te voeren voor het seizoen 2024 onderstreept een strategische verschuiving naar duurzaamheid en kostenefficiëntie. Door privétests...

Sterke prestatie van Dries Van Langendonck

Dries Van Langendonck schreef dit weekend in Sarno een mooi lijntje bij op zijn palmares. Door als derde te finishen in de finale van...

FIA WEC: Porsche domineert in Qatar

De eerste race van het WEC-seizoen 2024 is afgesloten met een dominante prestatie van Porsche, zowel in de Hypercar als in de LMGT3-klasse. De...
error: Content is protected !!