FIA WEC: Recordaantal auto’s voor het nieuwe seizoen

Het FIA World Endurance Championship heeft vandaag de voorlopige deelnemerslijst onthuld voor het nieuwe seizoen van 2022. In wat het tiende verjaardagsjaar van het FIA WEC zal zijn hebben maar liefst 39 auto’s ingeschreven, een nieuw recordaantal dat zal plaatsnemen op de startgrid.

In de Hypercar-klasse treffen we twee nieuwkomers dankzij Peugeot TotalEnergies, de Franse fabrikant dient twee 9×8 Hybrid Hypercars in om de strijd aan te gaan met Toyota in de topklasse van het WEC. Glickenhaus Racing doet mee met één Glickenhaus 007 LMH-inschrijving en ook het Alpine ELF Team keert terug met zijn niet-hybride LMP1 (Alpine A480 Gibson), waarbij 2022 wordt gebruikt als verdere voorbereiding op zijn LMDh-campagne in 2024.

De LMP2-klasse vertegenwoordigt het hoogste aantal inschrijvingen, de teller staat voorlopig op vijftien bolides uit negen verschillende landen. Ook vier nieuwe teams vervoegen de LMP2-klasse: Team Penske, Prema Orlen Team, Vector Sport en Ultimate.

In de LMGTE Pro-klasse prijken er vijf wagens op de deelnemerslijst, Porsche en Ferrari zetten elk twee wagens in, ook de Corvette C8.R maakt opnieuw zijn intrede in het veld. Dertien wagens zullen meestrijden in de LMGTE AM-klasse voor de titel, AF Corse runt drie Ferrari’s en Iron Lynx twee. Dempsey-Proton en Team Project 1 hebben elk twee Porsches ingeschreven en GR Racing één. Verder vullen drie Aston Martins het deelnemersveld van ondermeer D’Station Racing, Northwest AMR en TF Sport.

Op 18 maart zal het nieuwe WEC-seizoen van start gaan met de 1000 Mijl van Sebring, waarna het kampioenschap naar ons land komt voor de 6 uur van Spa-Francorchamps.

Foto (c) Team WRT

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Georg Linnamäe leider na de openingsronde

Het was een emotioneel moment voor de leden van Ecurie Bayard toen de Est Ott Tänak van start ging voor de eerste lus van...

Opnieuw een vol startveld voor de Porsche Carrera Cup Deutschland 

De Porsche Carrera Cup Deutschland begint zijn nieuwe seizoen van 27 tot 29 april op Spa-Francorchamps in België. Dit jaar staan er 32 Porsche...

Lynk & Co Cyan Racing onthult kleurstelling en nummers TCR World Tour 2023

Lynk & Co Cyan Racing heeft zijn livery en racenummers onthuld voor het eerste TCR World Tour seizoen waarin het team vier nieuwe generatie...
error: Content is protected !!