FIA WEC: Team Peugeot TotalEnergies op weg naar Sebring

Team Peugeot TotalEnergies trekt naar Sebring voor de start van het 11e seizoen van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) op 17 maart. Het zal de eerste keer zijn dat de PEUGEOT 9X8 op Amerikaanse bodem en op het iconische circuit van Sebring verschijnt.

Dankzij de ervaring die is opgedaan tijdens de drie races in 2022 en de meer dan 10.000 km die tijdens de wintertests zijn afgelegd, zijn er technische evoluties aan de 9X8 doorgevoerd om zijn betrouwbaarheid te optimaliseren. Zoals Jean-Marc Finot, Senior VP van Stellantis Motorsport, zei: “We hebben veel kilometers gemaakt om de prestaties van de auto te verbeteren en zijn betrouwbaarheid te valideren. We zijn erg enthousiast om aan dit seizoen te beginnen en het team is klaar om te vechten. We zijn echt trots om deel uit te maken van het kampioenschap en het op te nemen tegen grote fabrikanten en namen in de enduranceracerij.”

FIA WEC 2022 Peugeot
FIA WEC 2022 Peugeot

Dit seizoen zal zeer competitief zijn, met de komst van enkele van ’s werelds grootste fabrikanten in de Le Mans Hypercar klasse, die uit elf auto’s zal bestaan. Het doel voor Team Peugeot TotalEnergies is duidelijk, “vechten voor de overwinning bij elke race. We weten ook dat niets vanzelfsprekend is, en het zal moeilijk worden omdat we niet de enigen op de grid zijn met dit doel,” voegt Jean-Marc Finot eraan toe.

FIA WEC 2022 Peugeot

De proloog, eveneens in Florida, vindt plaats op 11 en 12 maart, voorafgaand aan de eerste race van het FIA WEC-seizoen. Dankzij deze tests zullen de coureurs en het team de specifieke kenmerken van het circuit beter begrijpen, dat voor de #93 en #94 PEUGEOT 9X8 zeer uitdagend zal zijn. “Het seizoen starten in Florida, net na de winter, is een geweldige kans. Dit hobbelige circuit is zeer veeleisend voor de ophanging en de aandrijflijn. Ook al is de race korter, een probleemloze race in Sebring is een van de belangrijkste elementen om de 24 uur van Le Mans aan te kunnen. We weten dat het niet genoeg zal zijn omdat niets een 24-uursrace kan vervangen, maar het is toch positief,” zegt Olivier Jansonnie, technisch directeur van Peugeot Sport.

De line-ups van de twee PEUGEOT 9X8 blijven hetzelfde, met Paul Di Resta, Mikkel Jensen en Jean-Eric Vergne achter het stuur van de #93 PEUGEOT en Loïc Duval, Gustavo Menezes en Nico Müller in de #94 PEUGEOT.

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H SPA EWC Motos: BMW Motorrad blikt terug naar 2022

De 2022-editie van de 24H SPA EWC Motos heeft een speciaal plekje in de herinneringen van het winnende trio van het BMW Motorrad World...

ADAC GT Masters start het nieuwe seizoen op het “Festival of Dreams” in Hockenheim

De ADAC GT Masters begint zijn 17e seizoen op het "Festival of Dreams" op de Hockenheimring Baden-Württemberg. Het evenement vindt plaats van 9 tot...

Mooie strijd in Assen tijdens de Porsche Sprint Challenge Benelux

Voor de tweede manche van de Porsche Sprint Challenge Benelux trokken de deelnemers en de teams richting het hoge noorden van Nederland. Het circuit...
error: Content is protected !!