FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3 Evo 2-auto’s zal inzetten in de nieuwe LMGT3-categorie.

De gele #60 Iron Lynx Huracán LMGT3 wordt bestuurd door Claudio Schiavoni, die voor het vierde opeenvolgende seizoen deelneemt. De identiteit van de twee andere coureurs wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

In het vorige seizoen behaalde de #60-auto zijn beste resultaat van het seizoen op Monza, waar het als tweede eindigde tijdens de thuisrace van het team. Het team heeft ook een historische eerste WEC-overwinning behaald in Bahrein met een volledig vrouwelijke bemanning, en keert nu terug voor het vierde opeenvolgende seizoen om deel te nemen aan de nieuwe GT3-categorie.

Michelle Gatting, de Deense coureur die heeft bijgedragen aan de indrukwekkende resultaten van het team in 2023, is de eerste bevestigde coureur in de Lamborghini LMGT3, terwijl de andere coureurs op een later tijdstip worden aangekondigd.

Andrea Piccini, Team Principal en CEO van Iron Lynx, zei: “Het seizoen 2024 markeert het begin van een nieuw tijdperk van GT3-racen in het World Endurance Championship. We zijn verheugd om deel uit te maken van dit nieuwe hoofdstuk en trots om het merk Lamborghini te vertegenwoordigen in hun debuut in de serie.” Hij benadrukte ook dat het team momentum meeneemt van het tweede plaats behaald op Monza en de overwinning voor de Iron Dames in Bahrein.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Eerste pole voor de Porsche 963

Porsche Penske Motorsport heeft zijn eerste pole-position veroverd in het FIA World Endurance Championship WEC in Qatar. In een spannende strijd op het Lusail...

DTM: ENGSTLER KLAAR VOOR ZIJN TWEEDE SEIZOEN MET LAMBORGHINI

Luca Engstler maakt zich op voor nog een spannend seizoen in het DTM-kampioenschap, ditmaal als vertegenwoordiger van het Lamborghini Liqui Moly-team. Samen met Lamborghini-fabriekscoureur...

De KA100 maakt kartingsport meer toegankelijk

De nieuwe categorie KA100, die zijn opwachting maakt in de IAME Series Benelux 2024, verdeeld in twee klassementen (KA100 148 en KA100 158 –...
error: Content is protected !!