FIA WTCR: Mikel Azcona kampioen van 2022

BRC Racing Team viert zijn allereerste dubbele titelwinst in de FIA World Touring Car Cup. Hyundai Elantra N TCR-coureur Mikel Azcona werd gekroond tot winnaar van 2022, terwijl BRC Hyundai N Squadra Corse tijdens de kwalificatie van de Race of Saoedi-Arabië onder de schijnwerpers zijn eerste teamtitel in de serie veroverde.

Door de WTCR-titel te veroveren, wordt Azcona de eerste Spanjaard die dat lukt en treedt hij in de voetsporen van teamgenoot Norbert Michelisz, die in 2019 de rijderskroon pakte, en teammanager Gabriele Tarquini, de winnaar van 2018.

Mikel Azcona: “Het voelt als een droom om te zeggen dat ik de WTCR – FIA World Touring Car Cup winnaar ben. Dit is iets waar ik altijd van gedroomd heb sinds ik een jonge jongen was. Het is een fantastisch jaar geweest en ik kan BRC en Hyundai Motorsport Customer Racing niet genoeg bedanken voor hun harde werk en steun. Zonder hen had ik dit niet kunnen doen. Ze hebben me voorzien van een ongelooflijk competitieve Elantra N TCR waarmee ik race na race de strijd kon aangaan. Het is ook geweldig om de teamtitel te winnen, het is een zwaar seizoen geweest, maar dit is de perfecte beloning.”

Carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Sarah Bovy zet pole in LMGT3

Het Iron Dames team heeft de pole position behaald voor hun Zuid-Amerikaanse debuut in de 6 Uur van São Paulo, onderdeel van het FIA...

ADAC GT Masters: Schumacher en Owega winnen endurance thriller

David Schumacher en Salman Owega behaalden hun eerste seizoensoverwinning in de ADAC GT Masters op de Nürburgring, dankzij een slimme tactiek en een doordachte...

ADAC GT Masters: Pole en nieuw recordronde voor Zimmermann

Tim Zimmermann heeft de poleposition behaald voor de vijfde race van het ADAC GT Masters-seizoen op de Nürburgring. De coureur van het Grasser Racing...
error: Content is protected !!