FIESTA CUP: Treden Kenny Herremans en Milan De Laet uit de schaduw van Dylan Derdaele en Tomas De Backer?

Dylan Derdaele, Tomas De Backer en het verenigde Belgium Racing/Ford Peerlings domineerden het openingsweekend van het derde seizoen van de Ford Fiesta Sprint Cup. Derdaele won de Belgische strijd van Kenny Herremans en veegde bovendien in de Dutch Belgian Super Star de vloer aan met de Hollanders, terwijl Junior De Backer niet hoefde om te kijken naar Milan De Laet, die andere jonge debutant. Om het in termen van de Tour de France te houden: gaan Herremans en De Laet zich blijven tevreden stellen met een rol als Poulidor ofte eeuwige tweede?

« Neen, het blijft de bedoeling om races te winnen en met twee seizoenen in de Fiesta Cup op de teller weet ik dat dit soort autootje een perfecte set up vraagt om als coureur op de piste het verschil te kunnen maken,” stelt de coureur van de #32 FordStore Feyaerts. “Voor mijn eerste weekend met de ploeg van FordStore Feyaerts was het nog wat aanpassen en zoeken, maar zij hebben tijdens de eerste twee seizoenen voldoende getoond tot wat zij in staat zijn en ik ben er gerust in dat wij het samen kunnen opnemen tegen Derdaele en sowieso het voltallige Belgium Racing-trio. Tomas De Backer heeft immers als nieuwkomer meteen getoond dat hij vooraan meespeelt en Philippe Huart is al van mijn eerste races in 2018 een vaste waarde. Er dan zijn er nog Milan De Laet en niet te vergeten enkele Nederlanders zoals Koen, De Wit of Caresani die weliswaar geen rol spelen in ons kampioenschap, maar op de piste vaak voor het nodige geharrewar zorgen. Dit wordt mijn vierde weekend op TT Circuit Assen, ik hou van het snelle en vaak verraderlijke tracé – ik zal niet vlug de indrukwekkende koprol vergeten van Thibault Parmentier tijdens de Finale Races in 2018 in Turn 6 of Ruskenhoek! –  en ik zette er in training meteen snelle rondetijden neer. Dat belooft voor de kwalificaties!”

Met De Backer, De Laet en niet te vergeten Nathan Vanspringel in de #29 Vanspringel Motorsport by TeamFloral kennen we alvast drie namen van kandidaten voor het podium in de Junior Ford Fiesta Sprint Cup. Voeg hier snel de naam toe van Alexander Borgmans, de vice-Junior kampioen in 2019! 

Tot en met de laatste confrontatie zorgde Borgmans vorig jaar samen met Hanne Terium en Giovanni Van Lil voor de nodige oppositie voor kampioen Vanspringel. Wegens afwezig in de eerste meeting van het derde seizoen kijkt Alexander nu neer op een nulscore, maar met nog zes keer te verdienen punten is de coureur van het nieuwe Alnimax Racing zeker niet uitgeteld. Zonder Mathieu Eloy – die definitief afhaakt – is Ruben Valckenaere de vijfde Junior. Het was precies van deze Eloy dat Ruben in zijn heroptreden de 4de plaats wist af te snoepen en dat was, gezien de omstandigheden – remember het zwaar verkeersongeval in december 2018 en de moeizame revalidatie – al een overwinning op zich.

Naast de strijd in het algemeen klassement, de Junior en niet te vergeten de virtuele Dutch Belgian Super Star ofte Holland-België, is het uitkijken naar het eerste optreden dit jaar van terug-van-weggeweest Kristoff Cox, bij EJ Automotive teammaat van Junior Milan De Laet, de tweede uitstap van Maxim De Witte, samen met halfbroer Alexander Borgmans bij Alnimax Racing, en ook Raf Pireyn die… Tom Feyaerts vervangt in de #4 FordStore Feyaerts! De dynamische Ford-verdeler is herstellende van een kleine chirurgische ingreep en mag nog niet achter het stuur plaatsnemen van een race-auto! Het is overigens de tweede keer dat mecanicien-coureur Pireyn inspringt voor team owner Feyaerts. Wegens een wijziging van de kalender kon hij zich vorig jaar voor de Blancpain GT World Challenge Europe op Circuit Zandvoort niet vrijmaken en mocht Raf zijn debuut beleven in de Fiesta Cup.

Wegens het overvolle programma van de publieksvriendelijke Gamma Day gaan de Belgisch-Nederlandse Fiesta’s (11 Belgen tegenover 9 Nederlanders) op vrijdag 25 september de baan op voor twee vrije trainingen van 30’. Op zaterdag 26 september volgen om 11u00 de kwalificaties en om 16u15 Race 1, zoals altijd over 30’ en Race 2 vindt plaats op zondag 27 september, klokke 17u30.

Bron: Ford Fiesta Sprint Cup

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

PSCB: Jan Lauryssen en Michael Cool verdelen de buit in Zolder

Na Nederland en Circuit Zandvoort, met een dubbele winst voor Niels Troost (Team GP Elite) was het op Circuit Zolder in België, tweemaal aan...

Spa 24H: TEAM RJN BEVESTIGT JOSH CAYGILL

Team RJN heeft hun deelname aan de Crowdstrike 24 Uur van Spa 2024 verder versterkt door FIA WEC McLaren-coureur Josh Caygill aan hun line-up...

Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland keert terug naar Hongarije

Van 21 tot 23 juni 2024 zal de Porsche Sixt Carrera Cup Deutschland racen op de Hungaroring bij Boedapest, een circuit dat sinds 2014...
error: Content is protected !!