FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van Spa Motos.

Van 7-8 juni is het legendarische Circuit de Spa-Francorchamps in België het decor voor de tweede ronde van het EWC-seizoen 2024 en het eerste van twee acht-uurs evenementen dit jaar.

Wat ongetwijfeld weer een onmisbare EWC-race belooft te worden, heeft een sterrencast aangetrokken met niet minder dan 13 rijders die één of meerdere FIM Endurance World Championship-titels hebben gewonnen, plus enkele andere hoogtepunten, waaronder:

 • Thuisrace voor Cresson : Belgische ster Loris Cresson zal de hoop van een natie op zijn schouders dragen in zijn poging tot thuisoverwinning voor BMRT3D Maxxess Nevers, dat is gepromoveerd van Superstock naar de Formula EWC-categorie voor 2024. Het team heeft de Belg Vincent Lonbois aangetrokken om Cresson en Julien Pilot te vergezellen.
 • KM99 mikt hoog: Net als Cresson en Lonbois, bereidt het onafhankelijke team KM99 zich voor om de Belgische vlag te laten wapperen in de 8 Uur van Spa Motos. Het team uit Luik brengt een volledig Franse, sterrencast met Randy de Puniet, Florian Marino en Jérémy Guarnoni, winnaar in Spa in 2022.
 • BMW jaagt op een dubbele Spa-overwinning: Na winst in Spa in 2022, jaagt het BMW Motorrad World Endurance Team op een tweede overwinning bij hun thuiswedstrijd met rijders Illya Mykhalchyk, Marcus Reiterberger en nieuwe aanwinst voor 2024 Sylvain Guintoli.
 • Kampioensteam YART wil verloren punten goedmaken: Nadat ze vorige maand een zeer waarschijnlijke overwinning in de 24 Heures Motos misliepen, mikt het YART Yamaha-team – het EWC-titelwinnende team van 2023 – op back-to-back Spa-overwinningen met rijders Niccolò Canepa, Marvin Fritz en Karel Hanika.
 • F.C.C. TSR Honda France in vorm op Spa: Derde in Spa in 2022 en tweede in 2023, willen F.C.C. TSR Honda France en rijders Mike Di Meglio, Josh Hook en Alan Techer de toppositie in 2024.
 • Team Étoile haalt Watanabe binnen: EWC-podiumfinisher en ex-MotoGP-rijder Kazuki Watanabe is onderdeel van de Japanse Team Étoile-aanval.
 • Bergman is terug: Een vaste waarde in de EWC in het verleden, Christoffer Bergman keert terug als onderdeel van het Yamaha-team van Maco Racing.
 • … en Brenner ook: Na gedwongen te zijn de seizoensopening 24 Heures Motos te missen, is de snelle Zwitser Marcel Brenner terug met Team Bolliger Switzerland, samen met Pedro Romero en Nico Thöni.
 • Meer EWC-actie voor Vietti-Ramus: Na 3ART Best of Bike te hebben geholpen naar de derde plaats op het Superstock-podium in Le Mans bij zijn eerste EWC-start, zal de Italiaan Doriano Vietti-Ramus zijn tweede optreden maken voor het Yamaha-team.
 • Olsen maakt EWC-debuut: Terwijl Michael Dunlop mikt op een record-evenarende 26e overwinning in de Isle of Man TT, zal de Britse Superbike-rijder Alex Olsen zich aansluiten bij landgenoten Tom Oliver en Tom Ward bij TRT27 AZ Moto, mits hij op tijd hersteld is van een polsblessure.
 • National Motos Honda mikt op herhaalde EWC-glorie: National Motos Honda start de 8 Uur van Spa Motos vers van de Superstock-overwinning in de 24 Heures Motos. Rijders Guillaume Raymond, Sébastien Suchet en Valentin Suchet waren ook winnaars in Spa in 2023.
 • Nigon kent geen grenzen: Als onderdeel van het Superstock-winnende team in Spa in 2022, hoopt Johan Nigon dat er geen grenzen zijn aan zijn EWC-ambities, het Honda-uitgeruste Italiaanse team waarmee hij rijdt, samen met Philipp Steinmayr en Lorenzo Gabellini.
 • Legende Pridmore keert terug: FIM World Endurance Championship-winnaar in 2003, de Amerikaanse legende Jason Pridmore, 54, is terug via een alliantie met Maco Racing. Mede- Amerikaanse racers Andrew Lee en Michael Gilbert zullen ook rijden op de #43 Yamaha.

carsandcurbs.com

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

24H Le Mans: Opnieuw zege voor Ferrari

De #50 Ferrari AF Corse 499P Hypercar, bestuurd door Antonio Fuoco, Nicklas Nielsen en Miguel Molina, won de 24 uur van Le Mans 2024....

24H Le Mans: Opgave voor Dries Vanthoor

De WRT BMW Hybrid V8 met het nummer 15 is uitgeschakeld in de 24 uur van Le Mans na een crash van Dries Vanthoor...

Een cocktail van historische wagens om in het verleden te duiken

Bestaat er een mooier eerbetoon aan de CrowdStrike 24 Hours of Spa dan wagens in actie te laten komen die de legende van deze...
error: Content is protected !!