Finaleraces Assen: Thems Racing actief op twee fronten

Na vier keer Circuit Zolder en eenmaal Spa-Francorchamps, is het Belcar Endurance Championship 2019 met zijn enige buitenlandse uitstap van het seizoen aanbeland bij zijn slotmanche. Het bekende TT Circuit in Assen vormt het strijdtoneel van een wedstrijd over 125 minuten. Voor Filip Teunkens en Nicolas Vandierendonck wordt het echter geen gezondheidswandeling, want het Thems Racing-duo besloot om naast de Belcar-race ook twee sprintraces in de Supercar Challenge op het programma te zetten!

“We kunnen redelijk ontspannen naar dit weekend toeleven, want we zijn reeds zeker van de eerste plaats in de eindstand van het kampioenschap”, verklaart Nicolas Vandierendonck. “We zakken dus af naar het Noorden van Nederland met de bedoeling om ons te amuseren, maar dat impliceert niet dat we zonder motivatie aan de start komen. We willen winnen! Gezien de puntenstand, kunnen we het ons veroorloven om voluit te gaan en geen compromissen te sluiten. Het is dus de ideale kans om zonder druk te strijden en bovendien ook een uitgelezen moment om enkele dingen te proberen op vlak van afstelling. Je kan tijdens trainingen natuurlijk zaken aanpassen en evalueren, maar de omstandigheden zijn toch altijd anders dan tijdens een wedstrijd. Met het oog op volgend seizoen, willen we dus in Assen optimaal gebruikmaken van de situatie. Het circuit zelf is redelijk atypisch; redelijk smal, met een mooie combinatie van snelle bochten en rechte lijnen. Ik herinner me evenwel dat de gripniveaus tijdens het weekend gevoelig kunnen veranderen, het zal dus opletten geblazen zijn!”

“Leuk dat we na Spa-Francorchamps en Circuit Zolder een derde circuit op de kalender hebben”, lacht Filip Teunkens. “Hoewel ik hier reeds eerder reed, is het toch telkens wat aanpassen. Zoals Nicolas reeds zei, is er evenwel geen sprake van druk dit weekend. Het zal echter wel een druk weekend zijn… met maar liefst drie races. Gezien de Supercar Challenge ook zijn slotmanche kent op Assen, besloten we ook die races betwisten.Dat moet ons toelaten wat extra ervaring op te doen, vooral omdat beide kampioenschappen een ander merk band gebruiken. Het zal dus interessant worden om te kijken hoe we onze set-up moeten aanpassen aan die omstandigheden.”

Een dubbel programma impliceert ook een druk tijdschema. Zo staan er op vrijdag de trainingen en kwalificaties van de Supercar Challenge op het programma, terwijl de vrije training en de kwalificatie van het Belcar Endurance Championship op zaterdag worden verreden. Om 13u30 is er bovendien de start van de eerste sprintrace van één uur van de Supercar Challenge. Op zondag starten Nicolas Vandierendonck en Filip Teunkens om 10u meteen met de Belcar-race over 125 minuten, terwijl aan het einde van de dag om 16u15 de laatste manche van de Supercar Challenge geprogrammeerd staat. 

Bron: Thems Racing

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIA WEC: Twee auto’s voor Iron Lynx in de nieuwe LMGT3-categorie

Iron Lynx heeft bekend gemaakt dat het zal deelnemen aan het FIA World Endurance Championship van 2024, waarbij het team twee Lamborghini Huracán GT3...

John Wartique: “Aan de finish van de Spa Rally staan was al een overwinning op zich”

Door de finish van de Spa Rally te halen bereikten John Wartique en Maxime Andernack het doel dat ze zich voor de start van...

Jimmy D’hondt pakt zijn tweede titel in de BRC Master Cup

Door de afwezigheid van de Nederlanders Roger Hodenius en Jos Verstappen had Jimmy D'hondt aan een 14de plaats in de Spa Rally voldoende om...
error: Content is protected !!