FLORIS DULLAART WINT EERSTE SUPERCAR CHALLENGE RACE OP ZANDVOORT

In de eerste wedstrijd van de GT’s en Sport klassen van de Supercar Challenge gaat John de Wilde vanaf poleposition vertrekken met zijn Porsche 991 GT3 Cup. Naast de snelle Belg is het de jonge  Max Weering, die met zijn nieuwe Lamborghini Super Trofeo de eerste rij mag delen. René Steenmetz reed gisteren de snelste tijd bij de Supersport 1 Divisie, maar zijn teamgenoot Stephan Polderman neemt de eerste stint voor zijn rekening. Equipe Dennis de Borst en Stan van Oord moesten voor het eerst dit seizoen de poleposition aan een andere Leon Cupra overlaten. De snelste in Supersport 2 was Equipe Maxime Oosten en Milan Teekens waarvan eerstgenoemde de start op zich neemt. In de Sport divisie is het Henk Tappel die de rapste was.

Nadat het veld is losgelaten behoudt De Wilde de koppositie voor Weering en Floris Dullaart. Jos Jansen is de vierde GT. In de Sportdivisie 1 is het de ervaren Jacky van der Ende die na het terugvallen van Polderman de kop overpakt voor Dennis de Borst en de Volkswagen van Jonas de Kimpe. Na de start spint Remco de Beurs in de Gerlachbocht na een touche met de Saker van equipe Greenhalgh en hij moet de pits opzoeken.

Robin Greenhalgh komt met de Johan Kraan Saker even later ook in contact met de Ford Focus Silhouette van Danny Wagtmans die eveneens uitvalt in de Mastersbocht. In de Sport divisie blijft Henk Tappel op kop, waarbij Rob Nieman zijn Renault Clio 1.6 Turbo naar de tweede plaats opwerkt.

De winnaar van de tweede race op Spa Floris Dullaart is ook op Zandvoort goed bezig en pakt met zijn Certainty Racing Porsche de eerste plek over van merkgenoot John de Wilde, die Max Weering steeds groter in zijn spiegels ziet komen.

Jacky van der Ende verdwijnt een beetje uit het zicht van zijn andere Leon Cupra belager Dennis de Borst met daarachter Jonas de Kimpe op enige afstand. Oscar Graper met de Bas Koeten Racing Audi moet zijn vierde plaats met hand en tand verdedigen op Thijmen Nabuurs met de Ferry Monster Autosport Leon Cupra.

In Supersport 2 heeft Maxime Oosten geen tegenstand meer na het uitvallen van de BMW E36 M3 van De Beus en de Saker van Greenhalgh.

Henk Tappel ligt nog op kop in de Sport divisie, maar zijn BMW Zilhouette wordt steeds lichter. Onderweg verloor de Assenaar zijn rechterdeur en na een grindbezoek in de Hans Ernstbocht moet hij de race verlaten. Rob Nieman is de nieuwe leider, gevold door de Renault Clio 4 van Dillon Koster. Ook geen geluk voor de waterstofwagen van Force Hydrogen Electric Racing. De wagen van Jan Bot valt stil aan de binnenkant van de Tarzanbocht, maar kan na het nodige resetten zijn weg weer vervolgen.

Voor de verplichte pitstops is de stand bij de GT’s min of meer gesetteld, maar nu gaan natuurlijk de successeconden een rol spelen. Floris Dullaart heeft ruim vijf seconden voorsprong op John de Wilde, die Max Weering van zich afgeschud heeft. De Wilde is echter ‘under investigation’ vanwege het inhalen onder het zwaaien van de gele vlag.

Halverwege de wedstrijd gaat de pitwindow open voor de eventuele rijderwissels met in sommige gevallen extra resultaatseconden.

Even later krijgt De Wilde tien seconden tijdstraf en aangezien hij de pitstop al gemaakt heeft krijgt hij die aan het einde van de race. Voor Weering en Dullaart dus zaak om binnen tien seconde achter De Wilde te finishen.

Na de pitstops is er een nieuwe leider in de GT klasse. De Lamborghini van Max Weering heeft de kop overgenomen van John de Wilde, die ook nog een straf boven de helm heeft hangen en daarbij nog moet oppassen voor een aanvallende Floris Dullaart. Jos Jansen is met zijn Porsche van de baan gespind in de Gerlachbocht en moet de strijd staken. De opmars van Weering is te verklaren door een te korte pitstop en de rijder wordt bestraft met een Drive Through Penalty.

Max Veels heeft het stuur overgenomen van Jacky van der Ende en blijft de koploper in de Supersport 1 divisie. Hij heeft een aanzienlijke voorsprong op Martin Huisman, de vervanger van De Kimpe. Achter de Volkswagen komen een aantal wagens dichter bij elkaar.

Lorenzo van Riet, die het stoeltje van Thijmen Nabuurs heeft overgenomen, brengt zijn Leon Cupra steeds dichter bij de VW, maar moet ook op de snel naderende René Steenmetz gaan letten met een soortgelijk voertuig.  Marcel van de Maat wordt ook bestraft met een drive through vanwege een te korte pitstop en valt een aantal plaatsen terug.

In de Sport divisie heeft Equipe Bart van den Broeck/Chris Voet de koppositie overgenomen van Rob Nieman, die er echter vlak achter ligt. Derde ligt de Spirit Racing  Renault Clio 1.6 Turbo van John van der Voort en Sandra van der Sloot.

Ondanks het even aandringen van Floris Dullaart behoudt de Speedlover Porsche van John de Wilde de koppositie. Na het ondergaan van zijn straf rijdt Weering op 19 seconden achterstand van de koploper. De straf van De Wilde zet hem terug naar de tweede positie en zo wint Dullaart de eerste race.

Een compleet Leon Cupra podium met equipe Veels/Van der Ende als winnaar voor Van Riet/Nabuurs en de teruggekomen René Steenmetz met zijn compaan Polderman.

In Supersport 2 wint de BMW van Veno Racing met Milan Teekens en Maxime Oosten als bestuurders, helaas deze race zonder tegenstand.

In de Sport divisie winnen de Belgen van Traxx Racing met hun Peugeot RCZ cup. Chris Voet en Bart van den Broeck weten de inhaalacties van Rob Nieman te weerstaan. Een derde podiumplaats is er voor John van der Voort en Sandra van der Sloot.

Bron: Supercar Challenge

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

Legend Condroz Rally: Het deelnemersveld van de eerste editie krijgt vorm

Sinds de aankondiging dat de Royal Motor Club de Huy de Legend Condroz Rally zou organiseren, die gepland staat voor 10, 11 en 12...

Schubert Motorsport bovenaan voor Manthey EMA tijdens DTM-test in Hockenheim

Schubert Motorsport domineerde de DTM-testdagen op het circuit van Hockenheim, met René Rast als snelste coureur, gevolgd door teamgenoten Sheldon van der Linde en...

Henk Vossen opnieuw naar WRC Rally van Kroatië

Als op vrijdag 19 april in Zagreb de voor het Wereldkampioenschap meetellende Rally van Kroatië van start gaat, zal ook de Nederlandse routinier Henk...
error: Content is protected !!