Ford Fiesta Cup: Kenny Herremans beste Belg, Colin Caresani wint de tweede race

Gisteren verloor Colin Caresani nog nipt de eerste race met 14 duizendste van onze landgenoot Dylan Derdaele, maar vandaag was hij de grote man en schreef de tweede race van het weekend achter zijn naam. Rik Koen finishte als tweede net voor Laurens de Wit, beste Belg was Kenny Herremans op een vierde plaats algemeen. Door de opgave van Dylan Derdaele ligt de strijd in de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup weer helemaal open, in de eerstvolgende meeting op Circuit Zandvoort mogen we ons verwachten aan hoogspanning in zowel de algemene titelstrijd, de Junior Ford Fiesta Sprint Cup als het Ford Dealer Team Championship.

Kenny Herremans stond op de poleposition voor de Belgische kant, met aan zijn zijde de Nederlander Rik Koen. De tweede startrij wordt gevuld door de twee rijders die race 1 tot het bittere einde uitvochten, Dylan Derdaele en Colin Caresani. Met dit viertal lag het in de lijn der verwachtingen dat deze rijders in de eerste bocht meteen om de leiding zouden bikkelen. Maar het scenario dat we voor ogen hadden zou heel anders verlopen meteen na de start, toen de favoriete #99 Belgium Racing/Ford Peerlings van Dylan Derdaele met een rokende motor aan de zijkant stilviel en hierop in volgorde Caserani-Koen-Herremans-De Wit de Haar-bocht indoken. De Belgen verweerden zich prima, want Nathan Vanspringel reed in 6de stelling, gevolgd door Ruben Valckenaere (8ste), Philippe Huart (9de), Maxim De Witte (10de) en iets verderop Milan De Laet als 13de, terwijl Tomas De Backer, net zoals in Race 1, achteraan diende te starten, al was opgeklommen naar een 15de plaats.

In de tweede ronde raakt Johan land bij het uitkomen van de Ruskenhoek van de baan, de wagen gaat over de kop en blijft ondersteboven liggen. Het zag er allemaal heel heftig uit maar de rijder stapt gelukkig zonder problemen zelf uit de wagen. De safety car komt de baan op en het duurt vijf ronden vooraleer de wagen getakeld kan worden. Wegens het lange aanblijven van de Safety Car had de wedstrijdleiding besloten de voorziene track time met vijf minuten te verlengen. 

Colin Caresani

Vanaf de negende ronde stond er geen rem meer op het trio Caresani-Koen-De Wit die steeds verder uitliepen op de rest van het peloton. Op dat moment waren onze ogen enkel nog gericht op Vanspringel die stevig aan de leiding reed voor de Belgen, maar wel moest uitkijken voor Huart, De Laet, De Backer en…Herremans die de achteropvolging had ingezet! Herremans kon de druk opvoeren en slaagde erin zijn voorgangers te passeren en nam niet veel later de leiding over van Vanspringel.

Thomas De Backer had alle moeite van de wereld om het duo De Laet-Vanspringel te passeren, maar in de laatste rechte lijn stormden het trio deur aan deur richting finish. Er was zelfs opnieuw een fotofinish nodig om uit te maken dat De Backer het haalde voor van Vanspringel en De Laet! De Backer pakte niet alleen de overwinning in de Junior-klasse, maar door zijn geslaagde inhaalmanoeuver leverde het hem ook de 2de plaats algemeen op, achter Herremans, en voor Nathan Vanspringel. Philippe Huart eindigde nog 5de voor Maxim De Wit en Feyaerts-vervanger Raf Pireyn voor de Belgische Cup.

Kenny Herremans: “Ik mag van geluk spreken dat ik dit kan navertellen! In de aanrijding met Rappange en de daaropvolgende schuiver in het gras, viel ik plots zonder servobekrachtiging en wist ik echt niet waar ik naartoe gleed! Ik zag mij al eindigen tegen één of andere vangrail en gelukkig sukkelde ik net voor de fameuze Geert Timmers-bocht terug op de piste en kon ik beginnen aan een helse achtervolging. Dat heeft tijd gekost en ik ben dan ook uitermate tevreden dat de auto na het incident geen krimp gaf en ik de opdracht kon volbrengen!”

Tomas De Backer, 1ste Junior: “In tegenstelling tot wat ik lukte in Race 1 maakte ik een slechte start en doordat reeds in de 2de ronde de Safety Car de race neutraliseerde, vertoefde ik niet in de goede positie. Nadien heb ik er lang overgedaan om Milan De Laet voorbij te steken, hij verdedigde met verve zijn plaats en ik zag ondertussen Vanspringel steeds meer op ons uitlopen. Toen ik uiteindelijk Milan voorbij had gesneld, kwam Vanspringel in beeld en bij het uitkomen van de laatste bocht heb ik de truuk van Dylan Derdaele in Race 1 toegepast: profiteren van de slipstream om mij in de perfecte positie te plaatsen voor de eindsprint! Missie geslaagd!”

Nathan Vanspringel en Philippe Huart (43).

De winst van Kenny Herremans levert hem en FordStore Feyaerts kostbare punten op, want met 66 punten komt de AM Afspraken-coureur aan de leiding in het kampioenschap, tegenover 64 punten voor pechvogel Dylan Derdaele en Tomas De Backer. Milan De Laet verwezenlijkte de snelste ronde en dat brengt het puntentotaal van de EJ Automotive-coureur op 51 of 4de, voor Nathan Vanspringel en Philippe Huart (43).

Bart Woutershttps://www.carsandcurbs.com
The passion for racing cars and speed has been in my blood since I was young. Don't ask me why. From tracking cars on the most iconic circuits, to capturing behind-the-scenes photos of team members working in the pit lane, we bring the action to you through images, written articles and press releases Passion is not something you pursue...it is something that pursues you.

Stay in Touch

To follow the best weight loss journeys, success stories and inspirational interviews with the industry's top coaches and specialists. Start changing your life today!

Related Articles

FIM EWC: Sterk veld voor de 8 Uur van Spa Motos

Zevenendertig teams, waaronder 34 permanente FIM Endurance World Championship-ploegen, hebben zich ingeschreven voor het internationale motorrace-equivalent van een high-speed achtbaanrit, de 8 Uur van...

BMW M4 GT3 EVO onthuld op de Nürburgring

BMW M Motorsport heeft de nieuwste versie van hun succesvolle GT-racewagen, de BMW M4 GT3 EVO, gepresenteerd voorafgaand aan de 24 uur van de...

De parades, traditioneel hoogtepunt van SpaItalia!

SpaItalia is een evenement dat bestaat uit een geslaagde mix van circuitrijden, animaties in de paddock en het samenkomen van invoerders en clubs. Twee...
error: Content is protected !!